13.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNu este necesar un cos pentru evacuarea gazelor centralelor individuale

Nu este necesar un cos pentru evacuarea gazelor centralelor individuale

Persoanele care locuiesc la bloc si care se vor debransa de la reteaua de incalzire, optind pentru sistemul de incalzire individual pe baza de gaze naturale sau gaze lichefiate, nu vor mai fi obligate sa asigure evacuarea gazelor prin intermediul unui cos care sa depaseasca nivelul aticului imobilului, conform unui amendament adus de senatorii Comisiei economice la Ordonanta privind organizarea si functionarea serviciilor publice de alimentare cu energie termica produsa centralizat.

Conditia era cuprinsa in textul initial al ordonantei, senatorii introducind un amendament potrivit caruia evacuarea gazelor arse se va face „conform prescriptiilor tehnice stabilite la omologare“.

In urma acceptarii unui alt amendament al aceleiasi comisii, utilizatorii de energie termica vor avea dreptul sa solicite si sa primeasca daune, in conditiile legii, in cazul nerespectarii contractului de furnizare a agentului termic.

De asemenea, printre contraventiile stipulate deja de actul normativ in domeniul serviciilor energetice de interes local, senatorii au introdus si nerespectarea parametrilor cantitativi si calitativi ai agentului termic prevazuti in contractul de furnizare de catre producator, distribuitor si transportator.

Textul de lege mai stabileste faptul ca autoritatile administratiei publice locale, precum si operatorii furnizori de energie termica pot sa decida ca energia termica livrata sa fie facturata in rate egale pe tot parcursul anului, avind in vedere „caracterul sezonier al incalzirii“.

Ordonanta urmeaza sa fie aprobata de plenul Senatului, dupa care va intra in dezbaterea Camerei Deputatilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS