10.9 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateNimeni n-o vrea pe Maria

Nimeni n-o vrea pe Maria

Personalul Sectiei nou-nascuti a Spitalului din Tirgu Jiu se confrunta de citeva luni cu o situatie iesita din comun. Dupa ce a fost abandonata imediat dupa nastere, o fetita a ramas in grija cadrelor medicale pentru ca nu a luat-o nimeni sa o duca la un centru de plasament. Fetita sta in spital de trei luni. „Este o situatie mai delicata. Mama fetitei este din Bacau si sta fara forme legale in Matasari. Nu si-a facut buletin de Tirgu Jiu, deci nu poate da fetita la un centru, iar la Bacau spune ca nu are bani sa o duca. Am mai avut numeroase cazuri de abandon, dar nici un copil nu a ramas atit de mult timp la noi. Nici noua nu ne este usor. Trebuie sa-i asiguram haine, lapte, s-o imunizam“, a spus Camelia Roman, sefa Sectiei nou-nascuti.

Directia de Protectie a Drepturilor Copilului Bacau nu are bani de benzina

Conducerea Directiei de Protectie a Drepturilor Copilului (DPDC) Gorj spune ca nu poate face nimic in acest caz pentru ca legea prevede ca fiecare copil abandonat sa fie internat in centrul de plasament din judetul in care locuieste mama sa.

„Stim cine este mama. Am depistat-o, dar nu putem face nimic. Trebuie sa asteptam pina cind cei de la Protectia Copilului din Bacau vin sa o ia. Am inteles ca acum au ceva probleme financiare si nu au bani de benzina. Noi le-am comunicat cazul. La rindul nostru, cind avem un copil abandonat prin alte judete, ne ducem dupa el. Nu ne permitem sa cheltuim banii nostri ca sa ducem fetita la Bacau“, a spus Constantin Preoteasa, seful DPDC Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS