9.7 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLa Scornicesti nu se va organiza referendum pentru infiintarea Spitalului TBC

La Scornicesti nu se va organiza referendum pentru infiintarea Spitalului TBC

Prefectura Olt a cistigat prima „batalie“ cu Consiliul Local Scornicesti pe tema organizarii unui referendum in orasul Scornicesti pentru oportunitatea infiintarii unui spital de TBC.

Judecatoarea Mariana Mot, cea care a fost desemnata sa stabileasca verdictul acestei cauze, a decis ca hotarirea Consiliului Local Sconicesti nr. 18 din 10 iunie, de organizare a referendumului mentionat, nu se bazeaza pe motive temeinice.

La adoptarea acestei decizii a contat si absenta unui reprezentant al Consiliului Local Scornicesti de la audierea de la sfirsitul saptaminii trecute, care ar fi putut aduce noi dovezi ale legalitatii referendumului. Prin urmare, in prezent, s-ar parea ca infiintarea Spitalului TBC in oras este inevitabila.

Primarul Scornicestiului, Tiberiu Mateescu, aflat in prezent in concediu, se pregateste insa pentru a continua razboiul cu autoritatile judetului. „Atita timp cit eu voi fi primar al acestui oras, aici nu se va infiinta spital de TBC. Am pierdut o batalie, dar razboiul continua!“, a spus primarul.

Problema a depasit deja pragul unei simple dispute intre autoritatile din judet. Deschiderea acestui spital cu profil unic la Scornicesti este acum un subiect analizat cu atentie la Ministerul Sanatatii si Familiei (MSF).

Daca balanta se va inclina in final in favoarea celor care sustin infiintarea Spitalului TBC in Scornicesti (de fapt, este vorba despre mutarea spitalului de la Slatina in acest oras), oficialii MSF va trebui sa decida si cum vor reactiona in fata atitudinii deloc favorabile a populatiei orasului.

O prima reactie a acesteia au cunoscut-o deja saptamina trecuta, cind aproximativ 700 de locuitori ai orasului au iesit in strada pentru a protesta impotriva acestei initiative, blocind, pentru citeva ore, principala artera de circulatie din Scornicesti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS