13.7 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateIn Republica Moldova „viata a devenit mai buna si mai vesela“

In Republica Moldova „viata a devenit mai buna si mai vesela“

Romania nu isi onoreaza promisiunea de a stabili relatii speciale si privilegiate cu Republica Moldova, dovada fiind rata modesta a investitiilor romanesti in economia moldoveneasca, in comparatie cu fondurile alocate pentru „promovarea actiunilor de ordin ideologico-propagandistic“, afirma, in editia de ieri, ziarul guvernamental Moldova Suverana, citat de BASA-press. „Timp de 11 ani, Romania a investit in economia nationala a Republicii Moldova doar 5,6 milioane de dolari“, in timp ce in ultimii sapte ani a cheltuit, pentru „actiuni ideologice“, opt milioane de dolari, precizeaza Moldova Suverana.

„O buna parte din alocatiile ideologice le ramine birocratilor romani, in calitate de comision, pe care accepta sa il plateasca «operatorii» de proiecte de la Chisinau, care, altfel, nu pupa nici un ban“, precizeaza editorialistul ziarului citat. El adauga ca Republica Moldova a investit in economia romaneasca 11 milioane de dolari si ca si „pe plan sentimental“, balanta este in favoarea moldovenilor.

„Nu altceva decit lasitate este lamentarea permanenta a oficialitatilor romane in privinta deteriorarii de catre Republica Moldova a relatiilor cu Romania. A venit timpul sa mai spunem unor lucruri pe nume si deci sa vorbim de politica duplicitara, tradatoare si dusmanoasa a Romaniei fata de Republica Moldova“, adauga Moldova Suverana. La rindul sau, ziarul guvernamental de limba rusa Nezavisimaia Moldova scrie ca un fost militar roman, originar din Ploiesti, a trecut fraudulos frontiera de pe Prut, inotind pina pe malul moldovenesc pentru a cere azil politic in Republica Moldova. Refugiatul, caruia autoritatile nu i-au acordat azil politic, a invocat coruptia din Romania, incalcarea drepturilor omului si lipsa libertatii de circulatie.

Nezavisimaia Moldova afirma ca acest caz demonstreaza ca in Republica Moldova „viata a devenit mai buna si mai vesela“. Conform ziarului citat, de la inceputul anului 2001, in Republica Moldova s-au stabilit 36 de familii de romani, alte zece si-au gasit locuri de munca, iar alti 91 de tineri s-au inscris in institutii de invatamint moldovenesti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS