9.7 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCu mila Domnului, 84 de locuri pentru economisti

Cu mila Domnului, 84 de locuri pentru economisti

Conducerea Inspectoratului Scolar Judetean Dolj organizeaza concurs de competenta pentru ocuparea a 84 de posturi de economisti la scoli din mediul rural.

Ultima zi de inscriere pentru depunerea dosarelor la secretariatul inspectoratului este 20 septembrie. Cistigatorii concursului vor fi contabili-sefi ai noilor ordonatori tertiari de credite pe care ISJ Dolj – cu sprijinul organelor financiare locale si al consiliului judetean – ii infiinteaza la scolile cele mai reprezentative din 84 de comune.

Contabilul sef al ISJ Dolj, ec. Eugen Radut, spune ca posturile nou-create vizeaza eficientizarea finantarii invatamintului preuniversitar: „De aceea, este de preferat ca la concurs sa participe cit mai multi absolventi ai invatamintului superior economic, desi au dreptul de inscriere si absolventii invatamintului postliceal si liceal economic, specialitatea finante-contabilitate, cu o vechime de peste cinci ani in exercitarea profesiei.“

Bibliografia este afisata la sediul ISJ Dolj, iar probele scrise se vor sustine pe 25 septembrie, ora 9.00, in patru centre din judet: Grupul Scolar Electroputere Craiova, Liceul „Mihai Viteazul“ Bailesti, Liceul „Independenta“ Calafat si Grupul Scolar Agricol din Dabuleni. Comunele arondate fiecarui centru sint pe liste afisate la fiecare centru, precum si la sediul inspectoratului.

Contabilul sef sustine ca posturile nou-create corespund cerintelor de descentralizare a finantarii invatamintului preuniversitar: „Astfel, se elimina anomalii ca: neplata la timp a salariilor cadrelor didactice si nedidactice si disfunctionalitatile din sistemul informational.“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS