14.4 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateApa calda se poate opri fara somatie

Apa calda se poate opri fara somatie

Craiovenii ar putea ramine in orice clipa fara apa calda la robinete din cauza datoriilor pe care asociatiile de locatari le au catre furnizorul de agent termic. Autoritatile locale au primit in urma cu citeva zile o adresa din partea SC TERMOELECTRICA Bucuresti, prin care erau anuntate ca, in cazul nerespectarii protocolului incheiat intre Regia Autonoma de Termoficare Craiova si sucursala judeteana a societatii, furnizarea apei calde ar putea fi oprita fara somatie. Antonie Solomon, viceprimarul Craiovei, spune ca protocolul existent nu poate fi respectat deoarece sumele incasate de la beneficiarii de agent termic sint foarte mici:

„Conform protocolului, TERMOELECTRICA trebuie sa primeasca lunar de la regia de termoficare 38 de miliarde de lei. Din pacate, de la asociatiile de locatari nu se incaseaza mai mult de 13-14 miliarde de lei. In aceste conditii, am putea ramine fara apa calda in orice clipa“.

Cine n-are bani trebuie sa plateasca

Dupa ce echipele trimise in teren pentru recuperarea datoriilor n-au reusit sa stringa foarte multi bani, alesii urbei s-au gindit ca n-ar fi rau sa afle cam care sint problemele cu care se confrunta asociatiile de proprietari din oras si care sint motivele pentru care multi craioveni nu-si achita la timp cheltuielile de intretinere. Nu a fost nevoie decit de citeva intilniri si problemele s-au lamurit. Cei mai multi nu platesc pentru ca nu au de unde, unii au de unde, dar nu vor, iar altii au platit, dar banii lor nu au ajuns acolo unde trebuia. „Am constatat, in urma intilnirilor cu asociatiile de proprietari, ca 40% dintre locatari nu au cu ce plati intretinerea, 30% sint rau-platnici, iar restul banilor ajung in buzunarele cui nu trebuie. Nu este o situatie prea imbucuratoare“, spune Antonie Solomon.

Iarna se apropie cu pasi repezi, iar pretul gigacaloriei a inceput deja sa bintuie ca un cosmar visele locatarilor. In conditiile in care foarte multi nu au reusit sa ajunga cu intretinerea la zi, atunci cind pretul acesteia se va dubla sau chiar tripla, este putin probabil ca restantele vor fi recuperate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS