17.3 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateOpt asociatii de locatari din Craiova ameninta ca dau in judecata primaria

Opt asociatii de locatari din Craiova ameninta ca dau in judecata primaria

In replica, viceprimarul Mihai Dragu spune ca le va da amenzi drastice daca nu respecta hotaririle consiliului local

O data cu sectorizarea orasului Craiova intre RETIM si Serviciul Public de Salubritate, a inceput si razboiul nervilor intre primarie si unii dintre presedintii asociatiilor de locatari.

Opt asociatii din oras au amenintat ca actioneaza in judecata Primaria Craiova daca le mai impune firma cu care trebuie sa lucreze pentru salubrizare. Viceprimarul Mihai Dragu a spus ca, daca indraznesc sa faca acest lucru, le va da amenzi consistente presedintilor de asociatii.

„Unii presedinti de asociatie cred ca pot sa faca tot ce vor in acest oras. Nu accepta sectorizarea municipiului intre cele doua firme de salubritate, RETIM si Serviciul Public de Salubritate, din subordinea primariei. In special presedintii asociatiilor din zona centrala a orasului si cei din cartierul Lapus, care aveau contracte cu RETIM, spun ca Serviciul de Salubritate, in zona caruia au cazut prin sectorizare, nu-si face la fel de bine treaba. Au amenintat ca dau in judecata primaria. Consiliul Local Craiova a adoptat recent o hotarire (HCLM nr. 103/2002) in acest sens, pe baza unei ordonante guvernamentale. S-au trezit acum ca nu au fost intrebati cu care firma doresc sa lucreze, desi problema a fost discutata timp de un an. Chiar daca aveau contracte cu RETIM, trebuie sa respecte o hotarire de consiliu local“, a spus Mihai Dragu.

„Sa vedem daca vor avea bani sa plateasca o amenda de 100 de milioane“

Asociatiile care au ridicat probleme sint: nr.6 si nr. 15 – Rovine, nr. 8 – Lapus Arges, nr.16,9,21,5 Calea Bucuresti si Patria. Potrivit noii impartiri a zonelor de curatenie, RETIM se va ocupa de vestul orasului, iar SPS de centru si est. Cele doua servicii vor avea sectoare de 30, respectiv 70 la suta din oras.

„Daca nu vor curatenie, pot sa solicit celor de la protectia mediului controale severe. Sa vedem, vor avea presedintii de asociatii bani sa plateasca o amenda maxima de 100 de milioane de lei?“, a concluzionat Dragu.

Termenul limita pentru finalizarea sectorizarii este luna octombrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS