17.3 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateBolnavii de la Spitalul Clinic nr.1 Craiova vor fi monitorizati cu ajutorul calculatorului

Bolnavii de la Spitalul Clinic nr.1 Craiova vor fi monitorizati cu ajutorul calculatorului

Sectia de urgente a Spitalului Clinic nr.1 Craiova beneficiaza incepind de luni, 16 septembrie, de o retea interna de calculatoare care va permite monitorizarea evolutiei pacientilor pe o perioada indelungata.

Conform celor declarate de dr. Cornel Mercut, directorul adjunct al Spitalului nr.1 Craiova, lucrarile de montare a retelei au durat aproape trei luni, iar o parte din calculatoarele care au intrat in dotarea celor patru cabinete ale Sectiei de urgente au fost donate chiar de firma care a asigurat scolarizarea asistentelor in domeniul informaticii.

„Majoritatea cadrelor medicale medii au participat la cursurile de utilizare a calculatorului care s-au desfasurat in cadrul spitalului. Sintem indreptatiti sa speram ca in scurt timp vom putea accesa baza de date cu informatii despre antecedentele patologice ale bolnavilor care se adreseaza Sectiei de urgente, usurind in felul acesta activitatea cadrelor medicale“, a precizat directorul adjunct. Cornel Mercut a mai spus ca pina la sfirsitul acestui an vor fi introduse calculatoare in toate sectiile spitalului si se va realiza totodata conectarea la Internet.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS