15.9 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMagazinele economat exista, dar lipsesc cu desavirsire

Magazinele economat exista, dar lipsesc cu desavirsire

Putini dintre pensionarii mehedinteni beneficiaza de magazine economat, pentru ca acestea fie lipsesc, fie si-au inchis deja activitatea. Din cele doua magazine programate sa fie deschise in Drobeta Turnu Severin, doar unul a fost inaugurat, dar marfa oferita nu a atras prea multi clienti, astfel ca a fost inchis inca de la inceputul anului.

In Baia de Arama si Orsova, primariile au in vedere deschiderea de magazine, pina la sfirsitul anului, care sa ofere produse cu aproximativ 20-30% mai ieftine, pentru pensionari, dar nu se stie daca acest lucru se va intimpla curind.

La Vinju-Mare, magazinul economat, are clienti, dar marfa ieftina este greu de gasit, astfel ca nici aici situatia nu este atit de buna.

„La Orsova si Baia de Arama, am inteles ca le-ar deschide de Ziua Pensionarilor, iar la Strehaia, amenajarea unui astfel de magazin este aproape gata. In Drobeta Turnu Severin, in ciuda promisiunilor, nici un astfel de magazin nu functioneaza in prezent“, a spus Romulus Predescu, presedintele Sindicatului pensionarilor din Mehedinti.

„Nu avem semnale prea bune din rindul membrilor nostri…“

La ultima sedinta a Consiliului Local Drobeta Turnu Severin, consilierii au discutat despre necesitatea deschiderii unor magazine economat, dintre care unul pe strada Traian din municipiu.

„A fost aprobata o hotarire, prin care am stabilit ca un spatiu al primariei sa fie dat pentru acest tip de magazin, fara sa se perceapa o chirie pentru el. Din cite stiu, este singurul magazin economat care s-ar deschide“, a spus consilierul Mariana Hoanca.

Consiliile locale pot pune la dispozitia societatilor comerciale spatiile necesare pentru infiintarea si organizarea magazinelor si pot acorda societatilor comerciale si producatorilor care isi comercializeaza produsele prin magazinele economat inlesniri la plata pentru impozite, taxe si alte venituri ale bugetelor locale.

„Daca nu se vor gasi solutii pentru ca TVA sa fie mai mic pentru aceasta categorie de produse, iar costul sa fie mai scazut, nu vom sprijini pensionarii. Nu avem semnale prea bune din rindul membrilor nostri privind acest subiect“, a mai spus Romulus Predescu.

In aceste conditii, pensionarii mehedinteni nu pot beneficia de ulei, faina, orez sau alte alimente la preturi mai ieftine, fiind nevoiti sa-si dramuiasca banii, in asteptarea economatelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS