22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLa Gradinita „Sfinta Lucia“, maicile predau religia

La Gradinita „Sfinta Lucia“, maicile predau religia

Gradinita cu program prelungit nr.50, din cartierul Rovine, este de ieri o institutie speciala, prima de acest fel din Craiova. In urma unei colaborari cu fundatia „Cuvintul care zideste“, a Mitropoliei Olteniei, si cu reprezentanta zonala a organizatiei internationale WORLD VISION, institutia in cauza a devenit prima gradinita crestin-ortodoxa din Banie. La „Sfinta Lucia“ vor veni, in fiecare zi, aproximativ 200 de copii cu virste intre doi ani si jumatate si sase ani. „Copiii vor invata intensiv limbi straine cu profesori ai fundatiei, iar maicile de la Centrul de Formare si Consiliere «Sfintii Arhangheli» vor preda religie“, a declarat Nicoleta Marinescu, reprezentanta organizatiei „Cuvintul care zideste“.

WORLD VISION – sprijinul financiar

Cu o mica intirziere, generata de cauze obiective, la Gradinita nr. 50 a venit la inaugurare Mitropolitul Olteniei, Inalt Prea Sfintia Sa Teofan Savu.

Primit cu piine si cu sare de doi dintre cei mai mici prescolari, Mitropolitul Teofan a sfintit cladirea pentru care sprijinul financiar este reprezentat de organizatia WORLD VISION, care are un proiect de colaborare crestina cu fundatia „Cuvintul care zideste“. Acest proiect s-a pus in practica si la Penitenciarul pentru Minori si Tineri, acolo unde au mers reprezentantii bisericii si ai celor doua fundatii, dupa festivitatea de la „Sfinta Lucia“. Cristina Balanescu, managerul zonal al WORLD VISION, a declarat ca organizatia pe care o administreaza a fost cea care a finantat renovarea salilor de curs, precum si dotarea cu aparatura performanta a salii care adaposteste statia radio.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS