13.6 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCinema, cine... muzica

Cinema, cine… muzica

Prima scoala pentru vrajitori si vrajitoare s-a deschis in Austria. Studentii se pot inscrie la un curs de sase semestre, in care vor invata cum sa prepare leacuri si sa faca vraji. La sfirsitul cursului, toti absolventii vor primi o diploma de vrajitor. Anul acesta s-au inscris 15 ucenici care vor invata astrologia, istoria magiei si meditatia, dupa care vor pune teoria in practica.

Cercetatorii germani au descoperit un posibil motiv pentru care soacrele se bucura de o reputatie atit de rea in anumite societati. Cei doi cercetatori au facut surprinzatoarea descoperire in timp ce rasfoiau registrele bisericesti din secolele 18 si 19 din Germania. Studiile lor s-au concentrat asupra certificatelor de nastere si deces ale familiilor dintr-o regiune din nordul tarii. Cercetatorii au descoperit ca, daca mama mamei era in viata in timpul primului an al bebelusului, acesta avea 80% sansa de supravietuire. In schimb, daca mama tatalui traia in primii ani de viata ai copilului, acesta avea 50% sansa de supravietuire. Unul dintre cercetatori a spus ca in societatile religioase, mama unui barbat era ingrijorata si suspicioasa in legatura cu paternitatea copilului. Orice antipatie ce izvora din acele suspiciuni avea un impact negativ asupra ingrijirii copilului.

Numerele iesite cistigatoare la loteria new-yorkeza cu ocazia comemorarii unui an de la evenimentele din 11 septembrie au fost 9-11. Un purtator de cuvint al loteriei spune ca numerele au fost alese la intimplare, folosindu-se aceleasi metode de protocol ca si pina acum. Desi a fost foarte ciudat, nimeni nu a masluit nimic. Nu se cunoaste cu exactitate citi oameni au jucat aceste numere.

Aproape 50 de pensionari din Venezuela s-au dezbracat de haine, raminind doar in lenjeria intima, in semn de protest pentru ca nu si-au primit pensiile. Protestatarii virstnici spun ca pensiile nu le-au mai fost platite de trei ani si pretind ca autoritatile locale i-au ignorat complet. Pensionarii s-au adunat si au iesit pe strazile din Caracas, in timp ce locuitorii orasului se opreau si ii aplaudau pe batrineii aproape goi. Se pare ca protestul a avut un efect imediat. Consiliul local a spus ca va cerceta cererile pensionarilor.

Conductorii de tren din nordul Olandei nu se mai adreseaza unul altuia pe nume pentru a-i impiedica astfel pe pasageri sa afle unde locuiesc. In schimb, toti conductorii de tren se striga „Colegu!’“. Un purtator de cuvint al regiei de transport spune ca aceasta nu se vrea a fi o noua regula impusa conductorilor. Este un acord mutual. Ei spun ca se simt mult mai in siguranta facind asta. Sindicatul muncitorilor feroviari a confirmat ca acestia au avut de multe ori necazuri cind se intorceau acasa din cauza pasagerilor prinsi fara bilet. Pasagerii ii ameninta adesea pe conductori ca le vor da de urma si se vor rafui cu ei.

Oamenii de stiinta au descoperit ca oile isi pot aminti cel putin 50 de fete de oi diferite si zece chipuri umane timp de mai bine de doi ani. Cind oilor le-a fost aratata o fotografie a unei „fete prietenoase“, se pare ca au fost mai putin stresate de faptul ca sint singure. Cercetarile precedente au aratat deja ca oile recunosc alte surate dupa trasaturile fetei. Un profesor de la Institutul din Cambrige a spus ca oile, ca si oamenii, pot recunoaste atit prietenii, cit si dusmanii, cu ajutorul unei memorii remarcabile. Cercetatorul spune ca oile isi amintesc foarte repede de chipuri noi, atit ale altor oi, cit si ale oamenilor. Asemanator oamenilor, oile se folosesc de o portiune a lobului temporal din creier pentru a-si aminti chipurile.

Consiliul local britanic lanseaza o investigatie in urma unor sesizari privind faptul ca lucratorii rutieri au desenat o linie alba peste un bursuc mort. Poze infatisind trupul respectivului animal au aparut in diverse ziare locale. Fotografiile au fost facute de un sofer care a observat animalul mort pe sosea in timp ce conducea. El a descris aceste imagini ca fiind triste si s-a hotarit sa le faca publice in ziare, considerind ca aceasta este un act civic din partea sa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS