23.3 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024

Stiri diverse

Vacanta si reparatiile in scoli, aproape de final

Cu o saptamina inainte de inceperea noului an scolar, institutiile de invatamint din Craiova nu sint inca pregatite in totalitate sa-si deschida portile. Potrivit unui raport solicitat recent de municipalitate Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Dolj, la 80 % din cele 103 scoli existente, lucrarile de reparatii si igienizari se afla pe ultima suta de metri, 24 se afla in stadiu avansat de executie a acestora, iar la noua dintre ele, lucrarile vor continua si dupa inceperea cursurilor. In acest an, pentru executarea lucrarilor s-au organizat licitatii la 71 de scoli din municipiu, iar restul institutiilor au efectuat reparatii din surse proprii.

(B.G.)

Ion Vulpe – director al CNLO

Inginerul Ion Vulpe a fost instalat ieri in functia de director al Companiei Nationale a Lignitului Oltenia. Fostul director de la EM Rosia ii urmeaza lui Dumitru Huidu, schimbat din functie pe motive de incompetenta. Prezent la Tirgu Jiu ca reprezentant al Ministerului Industriilor si Resurselor, Gavril Baican, secretat de stat si fost director al CNLO, i-a dat mina libera lui Vulpe in stabilirea echipei cu care acesta va lucra. Prefectul Toni Grebla a declarat ca nu o sa apara schimbari esentiale in structura de conducere a companiei, acestea fiind deja realizate inca de pe vremea cind Ion Vulpe era doar director adjunct.

(E.M.)

Finantistii mehedinteni si-au realizat planul

Directia Generala de Finante Publice (DGFP) Mehedinti a virat la bugetul statului, in luna august, 74,8 miliarde de lei, fata de 65 de miliarde de lei, cit reprezenta sarcina de incasari, ceea ce a dus la un total al incasarilor, de la inceputul anului, de 533 de miliarde de lei. Reprezentantii DGFP Mehedinti considera ca veniturile ar fi fost cu mult mai mari daca nu ar fi existat Ordonanta 45/2001, prin care toate obligatiile datorate de Regia Autonoma pentru Activitati Nucleare si de furnizorii sai bugetului de stat se pot compensa cu apa grea, livrata la rezerva de stat.

(F.L.)

Posibile disponibilizari la RAT Craiova

Peste 100 de salariati ai Regiei Autonome de Transport (RAT) Craiova urmeaza sa fie redistribuiti pe alte functii sau vor fi disponibilizati pina la sfirsitul acestui an, potrivit viceprimarului Mihai Dragu. Masura se va lua ca urmare a supradimensionarii schemei de personal, in conditiile in care Regia este nevoita sa faca unele economii, din cauza pierderilor suferite in aceasta vara, din pricina fluxului scazut de calatori. „Am cerut Consiliului de Administratie sa intocmeasca un program de masuri privind reorganizarea personalului existent. In sedinta CA de astazi (luni – n.r.), se va discuta si preluarea in administrare a Salii de Sport din Valea Vlaicii, cladire pe care o doreste si Universitatea din Craiova“, a spus Mihai Dragu.

(B.G.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS