9.7 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateInspectorii de la SANEPID sint hartuiti atunci cind isi fac datoria

Inspectorii de la SANEPID sint hartuiti atunci cind isi fac datoria

• „Mai bine umblam cu sacosele dupa noi si atunci nu mai suparam pe nimeni“
• Elvira Sarapatin vrea sa determine SANEPID-ul sa redeschida Tabara Sacelu
cu ajutorul unor asa-zisi ziaristi

Angajatii Inspectiei Sanitare de Stat spun ca, in aceasta perioada, foarte greu isi desfasoara activitatea intrucit atunci cind intervin si iau masuri conform legislatiei, asupra lor se fac presiuni din aproape toate mediile. Daca nu reusesc sa-i imblinzeasca prin intermediul telefoanelor speciale, atunci se apeleaza la ziare al caror tiraj este confidential si ai carui ziaristi se vind pentru o friptura.

Asa s-a intimplat in cazul inspectorului Constantin Marcu, cind acesta a dispus inchiderea Taberei Scolare Sacelu.

„Domnule, este jenant ce se intimpla. Am luat masura ca tabara sa fie inchisa, pentru ca nu raspundea normelor legale de functionare, si mai ales, pentru ca era vorba de copii. Razboiul care s-a declansat de atunci impotriva mea depaseste orice inchipuire. Mai intii doamna directoare Elvira Sarapatin a incercat, prin toate mijloacele, sa ma intimideze si sa ma determine sa redeschid tabara, folosind metode chiar jenante. Apoi a luat citiva ziaristi, pe care i-a plimbat pe la Sacelu, aratindu-le cit de frumoasa e tabara. Intr-unul dintre ziare am fost facut albie de porci. S-a spus acolo ca am intrat baut in tabara, de obicei umblu cu sacosele dupa mine. Va dati seama ca daca m-as fi dus cu sacosa, tabara acum ar fi fost deschisa. Uneori, mie si colegilor mei ne vine sa facem ce fac si reprezentantii altor institutii, in sensul ca nu supara pe nimeni. Ziaristii si ziarele care au scris acele bazaconii ii voi actiona in instanta, unde stiu ca nu prea am sanse sa cistig. Cine se mai pune in ziua de astazi cu un ziarist sau, ma rog, cu un asa-zis ziarist. Sper ca doamna Sarapatin, care este in Elvetia, in tabara, cu un grup de tineri, sa vada ce inseamna si cum trebuie sa arate o tabara. Cu toate eforturile pe care le depunem, populatia Gorjului este totusi in pericol, pentru ca un procent infricosator de mare din produsele alimentare nu indeplineste normele legale. Ce s-ar intimpla in conditiile in care si noi, inspectorii de la SANEPID, am deveni baieti buni? Oare in tara asta este considerat baiat bun doar cel care se lasa mituit sub o forma sau alta si inchide ochii peste tot pe unde merge?“

Directoarea Elvira si calul breaz

Inspectorii SANEPID sint recunoscuti in Gorj pentru intransigenta pe care o afiseaza in actiuni. Tocmai aceasta seriozitate a impiedicat de doua ori in acest an nasterea unor epidemii care ar fi generat suferinta foarte multor gorjeni. Directoarea Taberelor, Elvira Sarapatin, este cunoscuta in Gorj ca un cal breaz. Profitind de faptul ca este in conducerea PSD Gorj, aceasta taie si spinzura ori de cite ori are ocazia. De obicei, cei care au de-a face cu aceasta prefera sa se lase pagubasi.

In numerele viitoare va vom prezenta activitatea Elvirei Sarapatin si, mai ales, cum administreaza ea banii si bunurile Taberelor.

De exemplu, anul trecut s-au cheltuit 78 de milioane pentru repararea unei Dacii care se afla in dotarea Directiei Taberelor. S-a achizitionat un ax de volan pentru un autoturism Nova, desi Directia nu are in dotare o astfel de masina.

Poate ar mai trebui amintit faptul ca microbuzul care se afla in dotare, Renault, a facut excursii in Ungaria fara ca in conturile unitatii sa intre vreun ban pentru transport de persoane. Dar despre toate acestea si multe, multe altele, veti citi in numerele viitoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS