14.4 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateUnei batrine i s-a pus la cale o moarte lenta prin infometare si mizerie

Unei batrine i s-a pus la cale o moarte lenta prin infometare si mizerie

Anisoara Zaharia a avut doua fete pe care le-a maritat si le-a rostuit de mult. A ramas de mai mult timp singura intr-o garsoniera din Craiova, unde isi astepta linistita sfirsitul ce nu putea sa fie prea departe la cei 80 de ani pe care-i are. De ceva timp a inceput sa-si piarda vederea si memoria, dar a incercat cu disperare sa supravietuiasca din cei 1,3 milioane de lei, pensia ce i se cuvenea dupa multi ani de munca.

Dupa ce a murit Lucica, una dintre cele doua fiice, batrinei i-a venit si mai greu sa traiasca. Nici un parinte nu-si doreste sa supravietuiasca propriilor copii. Copilul Lucicai, Gheorghe Oprea, s-a mutat cu batrina Anisoara, care a sperat ca nepotul ii va fi alinarea batrinetilor sale. Viata a demonstrat insa ca batrina s-a inselat amarnic.

Cealalta fiica, Doina Ceausu, a luat-o pe Anisoara Zaharia la ea acasa, timp in care a vindut garsoniera in care locuia batrina. „Doina mi-a vindut garsoniera si a luat 100 de milioane pe ea. Cind a venit notarul si a zis ca-mi citeste actul, eu nu am fost de acord si le-am zis sa faca tot ce vor dupa moartea mea. Notarul a zis ca daca nu vreau sa semnez nu e nimic, ca o sa semneze Doina. Pe urma nu stiu ce au mai facut, ca eu nu stiu carte si ar fi trebuit sa ma puna sa pun degetul pe acte“, a spus batrina.

Dupa ce i-au vindut locuinta, (blocul M5 din Valea Rosie), nepotul batrinei, Gheorghe Oprea, impreuna cu sotul fiicei, Cornel Ceausu, au cumparat o garsoniera in comuna Plenita, au adus un pat si citeva haine vechi si au lasat-o pe Anisoara Zaharia acolo.

Rudele au planuit moartea Anisoarei Zaharia

De doua saptamini de cind Anisoara Zaharia a fost abandonata de familie in garsoniera insalubra de la parterul blocului A4 din Plenita, tot cartierul a aflat de existenta ei.

In fiecare zi sta la fereastra plingind si rugindu-se de trecatori sa o ajute sa plece la ea acasa, la Craiova. Dupa ce a incuiat batrina in casa, lasind cheia unei cunostinte pentru doar doua zile, Gheorghe Oprea a plecat si dus a fost. Cea care promisese ca va avea grija de batrina pentru scurt timp, Mariana Hodoroaba, ingrijorata ca nu mai da nimeni pe la ea, nici macar sa-i aduca o piine, si neputind sa o ajute pe femeie, a incercat sa anunte politia din localitate, insa fara nici un rezultat.

In garsoniera pe care i-au cumparat-o batrinei cu opt milioane de lei nu curge niciodata apa rece, de apa calda nici nu poate fi vorba, subsolul este inundat de mai multi ani si milioane de tintari stau lipiti de pereti de gindesti ca fac parte din zugraveala. Mirosurile pestilentiale se emana din fiecare colt al locuintei, iar rudele au pus la cale moartea lenta a Anei Zaharia.De cele mai multe ori, cuplurile casatorite isi doresc copii. Toata viata lupta pentru un ban in plus, incercind, in urma multor privatiuni de tot felul, sa rostuiasca viata copiilor. Nici un parinte nu stie daca sacrificiile facute cu propria tinerete vor fi constientizate vreodata de cei inspre care curge toata viata lor, copiii. Batrinii asteapta in ultima parte a vietii macar o vorba buna si o bucata de piine pentru zilele in care pensia nu le mai ajunge. Parintii care si-au crescut copiii devin la batrinete un fel de copiii copiilor lor, dependenti, sentimentali si inutili. Singuratatea, boala de care sufera toti batrinii, se cronicizeaza si ii marginalizeaza, transformindu-i in capriciosi, in ursuzi. Putini sint cei care se gindesc ca peste citiva ani le vor lua locul in singuratatea la care-i condamna pe batrini.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS