10.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024

Copii de imprumut

Ileana Mica, din satul Stiubei, comuna Vela, de cite ori se trezea din betie, mai facea cite un copil, dupa care iar lua in primire sticla. In scurta perioada in care s-a dezlipit de sticla a nascut patru copii pe care i-a lasat in grija nimanui, ca doar nu era sa-si strice viitorul pentru tincii care nu voiau cu nici un chip sa-si poarte singuri de grija inca de la nastere.

Dupa ce i-a murit si barbatul, a fost atit de distrusa incit, pentru a se mai inveseli, s-a cuplat cu altul din nu se mai stie ce sat. Ramasi si fara cea care nu are decit meritul ca le-a dat viata, copiii s-au aciuiat pe linga fratele tatalui decedat, Gheorghe Sandu.

Om milos, Gheorghe, pe care Dumnezeu nu l-a daruit cu copii, s-a consultat cu sotia si au hotarit sa le poarte copiilor de grija. Preocuparea lui Gheorghe a inceput cu cel mai mic dintre nepoti, Mihaita. Baiatul s-a nascut in anul 1992 si nimeni nu s-a mai preocupat sa-i scoata certificat de nastere pina cind Primaria Vela nu s-a ingrijit sa-i faca dosarul pentru instanta care a constat ca acest copil exista cu adevarat. Ileana Mica nici dupa ce a primit hotarirea judecatoreasca prin care fiul ei capata identitate nu s-a sinchisit sa mearga la primariei sa ceara certificat de nastere. Acest lucru l-a facut unchiul copilului, Gheorghe, in momentul in care a hotarit sa le poarte copiilor de grija. Mama lor, Ileana, naclaita si priponita de vreo sticla cu alcool, crede ca si-a facut datoria.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS