12.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn tablou de Petrascu, vindut cu 210 milioane de lei

Un tablou de Petrascu, vindut cu 210 milioane de lei

„Moara satului Silistra“, un tablou semnat de Gheorghe Petrascu, a fost cel mai scump obiect vindut duminica la o licitatie. Uleiul pe pinza al lui Petrascu a fost vindut cu 210 milioane de lei, pretul de pornire a licitatiei fiind de 142 de milioane de lei. Un alt tablou de Petrascu – „Tarancuta“, copie dupa M. Grigorescu – s-a vindut cu 38 de milioane de lei. In schimb, lucrarea lui Alexandru Ciucurencu, „Nud cu barcute“, semnata in monograma, a fost vinduta cu 120 de milioane, iar „Portret de fata“ de Corneliu Baba cu 90 de milioane de lei. Un vas Galle din sticla stratificata, semnat si datat 1904 – 1916, a fost vindut cu 105 milioane de lei, dupa ce pretul de pornire fusese de 101 milioane.

Cu sase milioane de lei a fost vinduta o Klasszicus Arany Biblia, in doua volume, ilustrata cu cromolitografii, legata in piele pe carton presat decorat in relief cu aur si datata 1837. Pe linga obiecte decorative, de arta sau religioase, s-au vindut si citeva obiecte mai ciudate.

A fost foarte apreciata o lingura de lemn pentru bulion, pretul acesteia ajungind de la 524.000 de lei, cu cit a fost scoasa la vinzare, la 1,8 milioane de lei. Un alt obiect de uz gospodaresc, un polonic rusesc, din argint, a fost vindut cu 1.537.000 de lei. Apreciate au fost si furcile pentru fin sau pentru lina, agatatorile pentru draperii, piesele pentru servit preparate din vinat, strecuratorile pentru ceai, toate vindute la preturi considerabile. Valoarea totala a celor 97 de obiecte vindute depaseste 1,2 miliarde de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS