19.4 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateRinca ramine pamintul fagaduintei

Rinca ramine pamintul fagaduintei

• 400 de locuri de casa, concesionate de Primaria Novaci • Se cauta consolidarea, prin fonduri SAPARD, a drumului care urca spre platoul privilegiilor • Mischie a pierdut terenul

Primaria din Novaci a concesionat pina in prezent, in statiunea Rinca, peste 400 de loturi pentru construirea de noi vile. Majoritatea celor care si-a luat terenuri la Rinca sint oameni de afaceri care vor sa isi faca acolo o casa de vacanta. Foarte multi dintre cei care au concesionat pamint sint cetateni din Dolj, Gorj, Olt si Bucuresti.

Pina in prezent, nici un cetatean strain nu a solicitat teren la Rinca. In conformitate cu contractul de concesionare, noul proprietar al terenului este obligat ca in termen de trei ani sa ridice o constructie pe pamintul respectiv. In urma cu mai multe luni, la Rinca a fost finalizata, printr-un program MARR, alimentarea cu apa, in prezent incercindu-se refacerea drumurilor printr-o finantare SAPARD.

„Asteptam sa ne refacem bugetul din impozite“

La Rinca au fost ridicate peste 100 de case, primaria sperind ca in urmatorii doi ani numarul acestora sa se dubleze. Unul dintre cei care si-au cladit o casa la Rinca este primarul din Novaci, Ion Chiriac, care a inceput constructia imobilului cu trei camere inca de pe vremea in care era doar consilier local.

„Nu am mai apucat sa o termin, desi lucrez de atitia ani la ea. Bine ca am construit ceva, pentru ca sint altii, cum ar fi domnul Mischie sau domnul Calinoiu, vicepresedintele consiliului judetean, care nu au construit si au pierdut terenul. Asteptam sa ne refacem bugetul din impozite, mai ales ca va incepe construirea de noi case si va asigur ca sint oameni foarte bogati“, a spus Ion Chiriac.

Primarul a mai afirmat ca, dupa numaratoarea sa, numai patru politisti gorjeni si-au realizat vile la Rinca. Este vorba de colonelul Vaduva, actualmente pensionar, locotenent-colonelul Mogoe, care si-a dat demisia din IJP Gorj, fiind in prezent avocat, precum si comisarul Ion Picu, seful Serviciului Ordine Publica, si Constantin Codita, seful IJP Dolj, respectiv fostul sef al IJP Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS