17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateConducerea de la AVIOANE Craiova este cu trenul de aterizare ridicat

Conducerea de la AVIOANE Craiova este cu trenul de aterizare ridicat

Cornel Mondea este de parere ca Ministerul Industriei si Resurselor ar trebui sa dea dovada de fairplay si sa informeze in prealabil si Prefectura Dolj

Peste o suta de sindicalisti de la AVIOANE Craiova s-au indreptat ieri-dimineata catre cantina unitatii, acolo unde urma sa aiba loc Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) fabricii. Intilnirea, anuntata pentru ora 10.00, a fost contramandata cu un sfert de ora inainte, cind administratia fabricii le-a adus la cunostinta sindicalistilor ca intilnirea cu AGA se amina pentru 14 septembrie. Comunicatul oficial primit de la Bucuresti era semnat de Octavian Ciobanu, director general al Directiei Speciale din cadrul Ministerului Industriei si Resurselor (MIR).

Cum era de asteptat, lucrul a dat din nou nastere la tensiuni intre administratie si sindicat. Sindicalistii, in frunte cu Victor Peta, liderul lor, sustin ca MIR, care este actionarul majoritar (cu 92% din actiuni), intentioneaza sa schimbe actuala conducere, dar ca este boicotat de citeva persoane influente din Craiova. Conducerea fabricii spune ca nici nu poate fi vorba de asa ceva.

„Sefii au avut ordin sa nu ne lase sa intram“

„O suta de oameni au incercat sa intre in cladirea cantinei, dar nu li

s-a permis accesul de catre administratie. Sefii au avut ordin sa nu ne lase sa intram. Am informatii ca MIR propusese schimbarea actualei conduceri si numirea uneia din Bucuresti. Se pare insa ca membrii PSD Dolj fac presiuni ca sa ramina conducerea actuala. In prezent, fabrica nu are nici un contract dupa 1 ianuarie 2003. Cele trei avioane comandate de MApN, aflate in executie, vor fi finalizate pina la acea data“, a spus Victor Peta, liderul sindical de la AVIOANE Craiova.

„Schimbarea conducerii nu figureaza pe ordinea de zi“

Conducerea fabricii sustine insa ca nici nu s-a pus problema inlocuirii actualei conduceri, ci era vorba doar de discutarea problemelor curente ale intreprinderii.

Directorul unitatii de productie militara din cadrul AVIOANE Craiova, Constantin Diaconeci, a precizat:

„Abia azi-dimineata (ieri – n.r.) am primit acea adresa de la minister, prin care ni se spunea ca AGA se amina pentru data de 14 septembrie. Schimbarea conducerii nici nu figureaza pe ordinea de zi si, din cite stiu, nu va figura nici pe 14 septembrie. Vom avea comenzi si anul viitor. Noi sintem pregatiti sa producem inca opt avioane, dar marimea comenzii se va sti numai dupa aprobarea bugetului pe 2003. Atunci vom afla ce procent va primi MApN“.

Prefectul de Dolj, Cornel Mondea, a spus ca schimbarea conducerii la AVIOANE Craiova este, in prezent, numai un zvon, dar… „fireste, MIR este actionarul majoritar al fabricii si poate decide in consecinta, avind ultimul cuvint“.

„Daca insa hotaraste acest lucru, este bine sa ne informeze si pe noi, sa ne prezinte un raport de activitate bine fundamentat. Asa ar fi fairplay“, a conchis Mondea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS