20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate200 de milioane de lei pentru locurile de joaca

200 de milioane de lei pentru locurile de joaca

Spatiile de joaca au fost intotdeauna o problema pe care toti membrii comunitatii au simtit-o pe propria piele, in calitate de parinti, de bunici sau de… copii. Pentru ca de cele mai multe ori lipsesc, iar cele care exista sint intr-o stare deplorabila, parculetele pentru copii au ajuns iarasi in atentia craiovenilor, ca simpli cetateni sau ca reprezentanti ai autoritatilor locale.

In fiecare cartier al Craiovei ar trebui sa existe cel putin un spatiu amenajat corespunzator ca loc de joaca pentru copii. Cele deja existente au fost ridicate in perioada de glorie a comunismului, iar de atunci, lucratorii din administratia locala, din cauza lipsei de fonduri, au ignorat aceasta problema.

Pentru copii, bugetul insuficient si interesele adultilor care au transformat locurile de joaca in parcari nu inseamna nimic. Ei vor doar sa se joace, numai ca nu prea au unde.

Dupa lungi asteptari, anul acesta s-au alocat de la bugetul local 200 de milioane de lei pentru un program de reabilitare a parcurilor. Lucrarile au inceput cu doua astfel de amplasamente, unul pe Calea Bucuresti, iar altul pe strada Dezrobirii.

Dupa cum a declarat Ovidiu Vanghelie, seful Serviciului zone verzi din cadrul Primariei Craiova, programul de reabilitare a locurilor de joaca nu s-a facut pe baza unui criteriu anume, iar lucrarile se desfasoara in functie de sesizarile asociatiilor de proprietari. Reabilitarile urmeaza sa se efectueze in functie de buget. Pentru lucrari, angajatii primariei colaboreaza cu Regia Autonoma a Domeniului Public si cu Serviciul Public de Salubritate, fiecare dintre cele doua institutii avind un departament de confectii metalice.

„Ma cheama Gabita, am patru ani si jumatate si n-am unde sa ma joc“

Craiovita Noua, unul dintre cele mai mari cartiere ale orasului, este un punct sensibil cind vine vorba de locuri de joaca pentru copii. In zona postei, sint amplasate, de foarte mult timp, scheletele unor aparate de distractie, care se pare ca provin de undeva din Austria.

Proprietarul acestor aparate a contactat citiva oameni din Podari care sa se ocupe de repararea „calutilor“. Reabilitarea caruselului va dura, dupa cum spun „specialistii“, cel putin un an. Timp in care, copiii din zona va trebui sa-si ia parintii sau bunicii de mina si sa plece in cautare de locuri de joaca in alte cartiere. Gabita are patru ani si jumatate si nu are unde sa se joace. Pentru ea, acest lucru este o problema grava. Atit de grava, incit l-a rugat pe bunicul ei sa-i scrie primarului Bulucea, sa-l sensibilizeze. Si nu doar o data, ci de mai multe ori, dar raspunsul a venit, de fiecare data, implacabil: nu sint bani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS