10.3 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimarii din Mehedinti mai au de realizat 15 procente din eliberarea titlurilor de proprietate

Primarii din Mehedinti mai au de realizat 15 procente din eliberarea titlurilor de proprietate

Mustruluiala premierului Adrian Nastase, la ultima videoconferinta tinuta cu usile inchise, nu i-a vizat si pe reprezentantii judetului Mehedinti, in privinta eliberarii titlurilor de proprietate. Cu o proportie de eliberare de aproximativ 75%, judetul se claseaza in prima parte a clasamentului pe tara. Greul insa de-abia acum incepe, deoarece, desi mai sint doar 15 procente pina la 90%, cit solicita reprezentantii guvernului, numeroasele litigii pentru terenuri si situatiile diferite din teritoriu vor face dificila atingerea procentului solicitat.

Nu sint putine comunele din Mehedinti in care au fost eliberate doar aproximativ 50% din titlurile de proprietate, printre acestea numarindu-se Breznita de Motru, Bicles, Gogosu, Stingaceaua, Godeanu si Ilovita.

Probleme ridica si retrocedarea suprafetelor impadurite, unde taierile ilegale i-au nemultumit pe fostii proprietari, care nu doresc sa primeasca titluri de proprietate pe terenuri defrisate. La ultima sedinta in care primarii comunelor mehedintene s-au intilnit cu conducerea judetului, primarul comunei Sisesti a declarat ca nu poate primi suprafata de padure repartizata primariei si care se intinde pe 23 de hectare, pina cind ROMSILVA nu va asigura paza, deoarece primaria nu dispune de personal suficient. Din aceasta cauza, la Noaptesa – un sat care apartine comunei Sisesti, de pe 1.840 de hectare de teren a fost luata masa lemnoasa de catre persoane ce nu aveau nici un drept asupra terenului impadurit.

La Vinju Mare s-a reusit punerea in posesie a padurilor in totalitate, la Ocolul Silvic Drobeta Turnu Severin, din 773 de hectare au fost puse in posesie 589, la Ocolul Silvic Corcova, din 1.582 de hectare au fost puse in posesie 944, la Ocolul Silvic Tarnita, din 1.601 hectare au fost puse in posesie 920, iar la Ocolul Silvic Topolnita, din 1.005 hectare au fost repartizate 786. Pina la atingerea proportiei de 90% de eliberare a titlurilor de proprietate, primarilor si secretarilor de comune din Mehedinti nu le vor fi aprobate concediile de odihna.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS