11.7 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateInca un mandat pentru Ion Iliescu

Inca un mandat pentru Ion Iliescu

Adrian Nastase a ridicat o minge la fileul presedintiei. Ion Iliescu nu s-a grabit sa puncteze, a lasat-o sa pluteasca exact cit sa trieze primele reactii publice la declaratia premierului si a dezamorsat bomba dintr-o zicere cu doua cunoscute: nu exista nici cadru constitutional si nici proprie vointa pentru inca un mandat. Ori, in conditiile in care Ion Iliescu se mentine in virful preferintelor electorale, manusa trebuia aruncata: daca este iubit, de ce n-ar mai candida? Fie doar si sub aspect sentimental, am cautat sa aflam ce fel de senzatii a produs aceasta provocare la nivelul staff-ului de conducere a PSD Dolj, a carui majoritate se confunda cu o prelungire a bratului lui Ion Iliescu, dar si printre liderii locali ai opozitiei. Facem precizarea ca am acordat statut de simplu cetatean acelor subiecti care s-au dat inapoi de la declaratii politice, probabil, sa nu care cumva sa-l sensibilizeze pe linie de partid pe presedintele Iliescu.

Prefectul de Dolj, Cornel Mondea: „Atita vreme cit Constitutia nu prevede acest lucru, nu pot sa ma exprim. Ca simplu cetatean, totusi, sint de parere ca personalitatea domnului Iliescu i-ar permite sa mai candideze o data“.

Presedintele PSD Dolj, Ion Voiculescu: „Daca aceasta candidatura ar deveni constitutionala, categoric da, as fi de acord cu un nou mandat al domnului Ion Iliescu“.

Secretarul de stat, Ion Calin (PSD): „Constitutia este clara: Ion Iliescu nu mai poate candida“.

Senator PSD Dolj, Antoaneta Dobrescu: „Deocamdata, legislatia interzice acest lucru. Eu sint intru totul de acord cu afirmatiile domnului Iliescu“.

Deputat PRM Dolj, Oana Vasilescu: „Ce parere sa am? Ramii mut. Asta e culmea nesimtirii, sa candidezi la al patrulea mandat!“

Ex-prefectul de Dolj, Marian Jean-Marinescu (PD): „Prin limitarea mandatelor prezidentiale, se urmareste respectarea unui principiu esential al democratiei, si anume alternanta la putere. Un presedinte poate fi bun timp de opt ani, dar dupa aceea regimul sau risca sa devina o mica dictatura. Sint impotriva unei noi candidaturi a lui Ion Iliescu“.

Presedintele PNL Dolj, Horatiu Buzatu: „Sintem bombardati cu tot felul de imbecilitati, iar aceasta este una dintre ele. Pai, chiar mandatul actual al lui Ion Iliescu a depasit cadrul constitutional, cum se poate pune problema unei noi candidaturi? Ca-l doreste electoratul? Acesta este rezultatul educatiei politice de care dispun alegatorii…“.

Deputat PNTCD Dolj, Cornel Boiangiu. „N-ar fi nimic de mirare daca s-ar modifica legislatia pentru ca Romania sa aiba un conducator iubit pina la decesul acestuia sau, mai precis, pina la decesul tarii. De ce ne-ar mira, atita vreme cit unul dintre sustinatorii frenetici ai lui Iliescu, contabiloidul asta de Stolojan, a ajuns seful liberalilor?“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS