14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024

Kestii lumesti

Conducerea muzeului Madame Tussaud’s din Londra a dezmintit zvonurile potrivit carora a fost nevoie ca rochia care imbraca statuia din ceara a superbei soliste Kylie Minogue sa fie lungita. In presa britanica au aparut stiri potrivit carora artista de la antipozi ar fi fost nemultumita de faptul ca rochia statuii sale este prea scurta. Reprezentantii celebrului punct de atractie turistica din Londra au precizat insa ca este vorba de fapt despre doua rochii care impodobesc pe rind statuia, din cauza faptului ca trebuie curatate din cind in cind. Iar una dintre rochii este, din intimplare, putin mai scurta decit cealalta.

Guvernul italian intentioneaza sa trimita o echipa de „politisti degustatori“ care sa garanteze autenticitatea restaurantelor cu specific italian din toata lumea. Sistemul de control al calitatii va introduce certificate care sa asigure calitatea vinurilor italiene. Ministrul agriculturii din Italia afirma ca restaurantele italiene sufera din cauza concurentei venite din partea impostorilor care promoveaza calitatea indoielnica a produselor si a caror singura legatura cu aceasta tara este reprezentata de numele restaurantului si de steagul de la intrare.

Un sondaj recent arata ca un numar din ce in ce mai mare de barbati din Marea Britanie urineaza pe strada. Potrivit rezultatelor studiului, acest lucru se datoreaza faptului ca in ultimii 15 ani jumatate din toaletele publice din Marea Britanie au fost desfiintate, iar cele care au ramas sint adesea mizerabile. Sondajul cu pricina a marcat implinirea a 150 de ani de la infiintarea primei toalete publice din Marea Britanie, pe Fleet Street, din Londra, si, de asemenea, a scos la iveala faptul ca o femeie petrece in medie 90 de secunde in toaleta, in timp ce barbatii nu au nevoie decit de 40 de secunde.

Un hot a jefuit de 40 de ori aceeasi casa din Austria, furind in total 10.000 de euro, inainte de a fi arestat, a anuntat ieri politia, citata de o agentie de presa. Hotul, un vinzator in virsta de 41 de ani isi facuse dubluri la cheile casei patronului sau si il „vizita“ cu asiduitate. La cea de-a 40-a vizita a fost prins de politie.

Reprezentantii politiei din New Jersey au arestat un barbat care, in zorii zilei, alerga in pielea goala pe un pod. In momentul in care a fost prins, tinarul in virsta de 33 de ani a declarat ca actiunea sa va aduce ploaia si va pune astfel capat secetei din regiune. Barbatul a fost eliberat, insa el urmeaza sa compara in fata tribunalului in scurt timp.

Anuntata de un telefon anonim, o judecatoare dintr-un oras brazilian s-a deplasat la centrul de detentie provizorie din localitate, unde a constatat ca arestatii erau supravegheati de o… sperietoare. Potrivit agentiei Estado, din Sao Paolo, in inchisoarea unde erau 700 de detinuti, judecatoarea Sueli Armani Zeraick a gasit doar o papusa de paie imbracata in uniforma completa a unui politist si nici un gardian. Comandantul batalionului Politiei Militare (PM), insarcinat cu paza imprejurimilor penitenciarului, a declarat ca politistii care trebuia sa fie de garda in acea seara sint interogati.

O fetita in virsta de 12 ani, din Anglia, a gasit un inel de aur in momentul in care a muscat dintr-un mar. Obiectul are forma unei inimioare, este gravat si are un mic diamant in mijloc. Specialistii au declarat ca este posibil ca inelul sa fi cazut de pe degetul unui culegator, dupa care marul s-a format in jurul sau. Fetita nu este insa un novice in materie, avind in vedere ca in urma cu o saptamina gasise alte doua inele la piscina din oraselul sau.

Automobilistii care se indreapta spre punctele turistice de pe riviera franceza au parte de masaje gratuite, efectuate pe marginea strazii, pentru a-i ajuta sa se relaxeze in timpul calatoriei. Potrivit presei franceze, o companie care se ocupa cu serviciile pe autostrada A51 a hotarit sa infiinteze un punct de odihna pentru soferi, in care acestia se pot relaxa putin, timp in care beneficiaza de un masaj al miinilor si al gitului care dureaza 15 minute si este gratuit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS