11.7 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateOamenii au petrol, dar nu au bani

Oamenii au petrol, dar nu au bani

SNP are o multime de sonde de petrol in satul Negreni, cistigind miliarde bune de pe urma exploatarii acestui zacamint. Satenii spun ca in subsolurile bogate din Negreni petrol ar fi destul, numai ca banii pe care ei ii primesc de la SNP sint prea putini sau chiar de loc. In partea din stinga satului, cum mergi spre drumul care duce la Tirgu Logresti, Societatea Nationala a Petrolului a achizitionat aproape toate terenurile oamenilor.

Tranzactia s-a facut in schimbul unor sume mai mult simbolice, pornindu-se desigur de la premisa ca localnicii nu detin mijloacele cu care sa exploateze zacamintul. Iar terenul a fost obtinut usor pentru ca decit nimic, citiva banuti nu ar strica. In zona deluroasa a Negrenilor mai exista destule sonde care se afla pe paminturile oamenilor, PETROM neachizitionind inca terenul.

„Uite asa au facut cu noi. Aici, in spatele casei am avut si noi o sonda. Mai sint citiva batrini in aceeasi situatie. Ni le-au cumparat. Conductele sint in pamint si prin ele se duce petrolul la vale. Cred ca mai sint cam 20 de insi care au sonde si care de un an nu au mai primit nimic. Anul trecut ne-au dat ceva: vreun milion. Eu am doua sonde si astept din zi in zi sa imi trimita banii“, a spus Elena Hainaru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS