13.4 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateInspectorii de mediu au stabilit factorii vinovati de revarsarea sterilului la Lupeni

Inspectorii de mediu au stabilit factorii vinovati de revarsarea sterilului la Lupeni

Inspectoratul pentru Protectia Mediului (IPM) Hunedoara a stabilit marti ca vina pentru revarsarea sterilului pe strazile orasului Lupeni o poarta Grupul pentru inchiderea minelor, din cadrul Ministerului Industriilor si Resurselor, si firma responsabila cu lucrarile de reconstructie ecologica a zonei.

Inspectorii de mediu au amendat marti, cu 225 de milioane de lei, Grupul pentru inchiderea minelor si cu 75 de milioane de lei firma Almoconstruct Deva, pe care le considera vinovate de poluarea accidentala de la Mina Ileana, din cadrul Exploatarii Miniere Lupeni. „Din punctul nostru de vedere, Grupul pentru inchiderea minelor – in calitate de beneficiar, si Almoconstruct, firma care realizeaza lucrarile de inchidere si reconstructie ecologica a zonei, nu au gasit cele mai bune solutii in succesiunea lucrarilor si nu si-au luat suficiente masuri de siguranta“, a afirmat inspectorul sef al IPM Hunedoara, Georgeta Barabas.

Aproape 40 de gospodarii din Lupeni au fost inundate, in noaptea de duminica spre luni, de apa si milul care s-au revarsat din halda de steril a Exploatarii Miniere Lupeni, ca urmare a ploilor torentiale, care au dus la prabusirea peretelui haldei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS