16.8 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024

Stiri diverse

Sarah Jessica Parker nu vrea sa stie daca va avea o fetita sau un baietel

Sarah Jessica Parker a declarat ca nu vrea sa stie daca va avea o fetita sau un baietel, pentru ca sexul copilului ei sa fie o surpriza, informeaza ananova.com. Starul serialului american „Totul despre sex“ va naste la sfirsitul lunii octombrie. Ea isi va lua o mica vacanta pina in luna februarie a anului viitor, cind vor incepe filmarile la noua serie a popularului serial american. Dupa ce, initial, au analizat posibilitatea de a adapta scenariul la sarcina actritei, producatorii serialului au hotarit ca aceasta intorsatura nu ar fi potrivita, asa ca Sarah Jessica a trebuit sa-si ascunda burtica. Ea a spus ca personajul pe care il interpreteaza in serial, Carrie, nu are nici o sansa sa aiba vreodata un copil. In plus, un alt personaj, Miranda, tocmai a nascut si ea un copil. „E destul de greu si cu un singur copil la filmari“, a spus Sarah Jessica presei. In ceea ce priveste sexul copilului ei, Sarah a spus: „Faptul ca am ramas insarcinata a fost o surpriza. Nu a fost ceva intentionat, dar am fost incintati cind s-a intimplat si am vrea ca si sexul copilului sa fie o surpriza. Suspansul este important pentru noi“.

Un riu sub Sahara

Satelitii rusi au descoperit un riu care curge la 700 de picioare (210 metri) sub intinderile desertice ale Saharei, informeaza ananova.com. Descoperirea a fost facuta de catre sateliti capabili sa furnizeze fotografii multidimensionale si de mare precizie ale suprafetei Pamintului. Riul subteran are un debit suficient de mare pentru a asigura cu apa 50.000 de oameni, iar locul de unde izvoraste, undeva in apropierea orasului Atar din Mauritania (nord-vestul Africii), nu este, pentru moment, cunoscut cu exactitate. Cotidianul britanic Daily Express relateaza ca specialistii sint de parere ca descoperirea acestui riu ar putea ajuta la relansarea economiei Mauritaniei, tara in majoritate desertica. Guvernul Mauritaniei a solicitat specialistilor rusi sa testeze solul in apropierea orasului Atar, in cautarea apei. Acestia au gasit apa exact in punctul indicat de sateliti. Unul dintre specialistii participanti la proiect, citat de Daily Express, a declarat: „O astfel de fintina in desertul Sahara este cu adevarat o minune a lumii“.

Papa apare alaturi de doua milioane de credinciosi intr-o „fotografie de familie“

Doi fotografi din Gdansk au realizat „o fotografie de familie“ cu Papa Ioan Paul al II-lea si cei peste doua milioane de credinciosi care au asistat la slujba de duminica tinuta in piata Blonia, din Cracovia. Imaginea, care va fi prelucrata pe calculator, va ilustra un poster gigantic lung de 26 de metri si inalt de doi metri, au precizat cei doi fotografi, Slawomir Pultyn si Jerzy Rados. Potrivit sursei citate, aceasta fotografie panoramica va fi realizata prin combinarea a opt bucati de dimensiuni mai mici si va fi trimisa la Vatican, constituind un cadou oferit Papei cu ocazia vizitei sale in tara natala, Polonia. „Fotografia trebuie sa constituie o marturie a timpurilor noastre si a oamenilor care locuiesc aici. Aici sint regasiti oameni din toate categoriile sociale si profesionale, reuniti de un moment unic si extraordinar“, a declarat Pultyn. Cei doi fotografi au semnat o alta realizare similara, o „fotografie de familie cu locuitorii Gdanskului, la sfirsit de secol“.

Sean Connery a fost martor al inundatiilor din Praga

Actorul Sean Connery a fost martor al recentelor inundatii de la Praga, localitate unde se afla din luna iunie pentru realizarea unui thriller istoric, a relatat, duminica, presa americana. „Nu stiu daca toti oamenii isi dau seama de dezastrul din Praga“, a spus Connery, protagonist al unor filme din seria James Bond si intepret a numeroase roluri de succes. „Nu pot sa spun decit ca oricine ar fi ravasit daca ar vedea toate distrugerile“. El adauga ca a fost totusi impresionat de sprijinul international acordat orasului. „Raspunsul atitor voluntari a fost extraordinar“. Actorul in virsta de 71 de ani se numara printre protagonistii peliculei “The League of Extraordinary Gentlemen”, partial filmata in Cehia. Inundatiile care au cuprins Praga in ultima saptamina au fost calificate de autoritatile locale drept cele mai grave din ultimii 175 de ani.

Un indian a tinut ca fiica lui sa se nasca in ziua premierei ultimului film al actorului preferat

Un fan al filmului indian si-a convins sotia sa nasca prin cezariana in ziua in care a fost lansata pe piata cea mai recenta productie a actorului sau preferat, relateaza ananova.com. Doctorii din Chennai au adus pe lume copilul cu cinci minute inainte ca cel mai recent film al vedetei Rajnikant sa aiba premiera. Parsuraman, barbatul impatimit de film, spune ca a vrut ca fiica sa Gajalakshmi sa se nasca la o ora „favorabila“. „Va fi norocul fiicei mele ca s-a nascut in aceasta zi.“ Barbatul planuia sa isi viziteze sotia la spital doar dupa ce a vizionat filmul mult asteptat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS