26.5 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLocuinte cu plata in rate, in conditii avantajoase

Locuinte cu plata in rate, in conditii avantajoase

O hotarire de guvern primeste unda verde pentru a deveni functionala, dupa mai bine de sapte ani. In sedinta de guvern de saptamina trecuta, executivul a aprobat Normele Metodologice pentru punerea in aplicare a Ordonantei Guvernului nr. 19/1994, privind stimularea investitiilor pentru realizarea unor lucrari publice si constructiei de locuinte.

Conform acestor norme, cetatenii vor putea sa-si cumpere locuinte cu plata in rate in conditii avantajoase. Termenul de rambursare a imprumutului este de 15 ani, iar dobinda este de 5% pentru persoanele care achita un avans de cel putin 20% din valoarea locuintei si de 8% pentru cetatenii care platesc un avans de 10%.

Tinerii casatoriti care au fiecare virsta de pina la 35 de ani, invalizii de gradul unu si doi, persoanele cu handicap si ranitii, precum si familiile si parintii celor decedati in Revolutia din decembrie 1989 beneficiaza de facilitati suplimentare.

Aceste persoane pot contracta creditul cu o dobinda de numai 5%, chiar daca achita un avans de 10% din valoarea locuintei. In plus, li se acorda subventii de la bugetul de stat pentru realizarea locuintelor proprietate personala de pina la 30% din valoarea constructiei la data finalizarii acesteia, in functie de venitul lunar mediu net pe membru de familie. Beneficiarii de credite sint scutiti de plata impozitului pe cladiri timp de zece ani de la data dobindirii locuintei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS