23.9 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateGuvernul a alocat 19 miliarde de lei pentru intretinerea unor camine de copii si batrini

Guvernul a alocat 19 miliarde de lei pentru intretinerea unor camine de copii si batrini

Guvernul a alocat vineri suma de 19 miliarde lei pentru finantarea unor cheltuieli cu intretinerea, constructia, reparatia, amenajarea si modernizarea unor camine pentru batrini, centre de zi pentru copii si cantine-spital din judetele Calarasi, Sibiu, Vaslui, Botosani.

Sumele sint asigurate din bugetul Ministerului Muncii si Solidaritatii Sociale, in limita creditelor aprobate, si vor fi acordate in transe, pe baza documentelor justificative.

Aceste documente vor fi intocmite de beneficiari, urmind sa fie avizate si prezentate Ministerului Muncii de catre directiile generale de munca si solidaritate sociala judetene.

Executivul a mai decis acordarea unor ajutoare financiare in suma totala de 2,952 miliarde de lei la 414 familii si persoane cu venituri reduse din judetele Hunedoara, Arad, Bacau, Braila, Buzau, Caras-Severin, Calarasi, Cluj, Constanta, Dimbovita, Galati, Gorj, Giurgiu, Harghita, Iasi, Ilfov, Neamt, Prahova, Satu Mare, Teleorman, Vaslui, Valcea, Vrancea si din municipiul Bucuresti.

Valoarea ajutorului pentru fiecare dintre cele 414 familii sau persoane singure este cuprins intre un milion si zece milioane de lei, in functie de situatia constatata de directiile generale de munca judetene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS