25.3 C
Craiova
joi, 10 iulie, 2025

Flash

Autoturismul personal al primarului, pe post de masina de serviciu

Ca in destule alte localitati din judetul Dolj, Primaria Bratovoiesti nu are un autoturism pentru treburile de zi cu zi. Asa ca primarul, pentru a ajunge unde il cheama treburile comunei, este nevoit sa recurga la „masina personala de serviciu“ – in fapt un autoturism Aro proprietate personala. „Dar, de prea multa dirvaneala de colo-colo, Aro a ajuns pe butuci, asa ca am schimbat masina personala de serviciu cu Dacia fiica-mi – pe care i-am facut-o de fapt cadou de ziua ei. Acu’, fie-mea mi-a dat masina, dar mi-a zis sa-i cumpar alta, ca si pe asta am cam terminat-o“, spune primarul Marin Florea, mentionind ca „as fi putut sa cumpar o masina pentru primarie, dar am zis sa nu fac asta pentru a nu da nastere la discutii“. Gestul primarului nu este singular, caci si viceprimarul Liviu Stancu si-a pus la treaba in interesul obstii tractorul personal. De fapt, Primaria din Bratovoiesti ar cam avea un parc auto. Este vorba despre un autoturism Aro, un camion si un tractor, primite din partea armatei, dar… nici una nu merge. Toate trei asteapta sa se indure cineva si sa le repare. Daca n-or rugini intre timp.

Agricultura comunei – deziluzie

Griul a ramas pe cimp la Bratovoiesti, caci prea putini s-au incumetat sa-l treiere. Oricum nu scoteau mare lucru, data fiind seceta crunta din acest an. Doar vreo cinci-sase sateni au avut „curajul“ sa treiere, obtinind productia record de… trei baniti la hectar. Adica nici 50 kg/ha. Porumbul nu sta nici el prea bine, fiind calamitat in proportie de aproape 75%, iar lipsa de furaje are drept consecinta o scadere drastica a pretului animalelor. Caci oamenii incearca sa-si vinda animalele din batatura, neavind cu ce le tine. Cumparatorii insa lipsesc, chiar si la 20.000 lei/kg in viu, cit se cere pentru o vaca, fata de 50.000 lei/kg in viu, cit era cu un an in urma.

Caminul cultural – loc de intruniri ale partidelor si de (alte) spectacole

Renovat pe masura fondurilor din bugetul comunei, caminul cultural din Bratovoiesti este departe de ce a fost odata. In sala cea mare se mai desfasoara sedintele consiliului local, dar si intrunirile partidelor politice cu aderenti in localitate. In rest, cite un spectacol folcloric, vreo serbare a elevilor, ori chiar vreun majorat din cind in cind. Ba – lucru mare, dar cam rar – mai ruleaza tot acolo si cite un film, treaba inedita pentru satele judetului, de care localnicii sint foarte mindri. Pentru a aduce totusi venituri, caminul cultural – in incinta caruia se afla si o biblioteca avind 5.000 de volume – urmeaza a fi inchiriat pentru ca satenii sa organizeze acolo nunti, botezuri ori alte asemenea chermeze.

Statiunea Victoria nu mai este ca inainte

Statiunea Victoria – sau Geormani, cum ii spun localnicii – a fost construita pe vremea regimului comunist. Menirea ei era sa asigure posibilitatea efectuarii concediilor aproape de casa pentru muncitorimea si taranimea doljeana. Dupa 1989, mult mai putina lume a calcat pe aceste meleaguri. Abia in ultimii ani au aparut semnele unui reviriment, de cind restaurantul «Bibanul» a fost cumparat de Gabi Boldici, fostul portar al Universitatii Craiova, un alt fotbalist, Nicolae Zamfir, achizitionind discoteca «Pescarus», alaturi de care se afla hanul «Vinatorul», ce apartine firmei SC JIUL SA Craiova. E multa lume pe acolo in week-end-uri, dar in timpul saptaminii nu prea mai zaresti decit pescarii veniti sa-si incerce norocul in apele lacului.

• Pagina realizata de Simona TUDOR si Adrian DINU

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS