15.6 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateTrai la lumina luminarii

Trai la lumina luminarii

Ploile si furtuna de saptamina trecuta au produs, pe linga dezastrul constatat imediat, adevarate reactii in lant. Una dintre urmarile nefaste ale con-ditiilor meteorologice a fost intreruperea curentului electric in multe dintre comunele calamitate, din cauza defectiunilor provocate de inundatii si de descarcarile electrice. La citeva zile dupa ce ploile au incetat, zeci de oameni orbecaiesc inca in bezna o data cu lasarea serii si traiesc la lumina luminarii.

In comuna Rast, in timpul furtunii, un trasnet a lovit transformatorul, o-prindu-se alimentarea cu curent electric a localitatii. „A fost furtuna mare, cu tunete si trasnete, si a luat foc un trans-formator. Asta se intimpla simbata dupa-amiaza, pe la trei. De atunci nu mai avem curent nici la primarie, nici in case. Am sunat chiar eu la RENEL si mi-a spus o secretara, ca de altcineva nu am dat, ca mai au probleme si la Bailesti, si la Giubega si sa asteptam. Asteptam, dar pina cind, ca au trecut deja patru zile! Si de cind cu ploile astia ni se tot intimpla sa raminem fara curent“, a spus Florenta Dunavete, functionar al primariei.

Pe linga Rast, si alte localitati se confrunta cu probleme in ceea ce priveste energia electrica: Breasta, Bailesti, Calafat. Reprezentantii Sucursalei de Distributie si Furnizare a Energiei Electrice (SDFEE) spun ca incearca sa gaseasca solutii pentru toata lumea in cel mai scurt timp.

„Cunoastem situatia de la Rast. Intr-adevar, din cauza descarcarilor at-mosferice, s-a ars transformatorul. Problema este ca acolo exista un transformator de provenienta mai veche, un mo-del mai special, iar repararea lui presupune un proces tehnologic deosebit. Oamenii de acolo nu trebuie insa sa se ingrijoreze. Sint trecuti pe lista de prioritati, ne ocupam de acesta problema si cred ca miine (astazi- n.r.), in a doua parte a zilei, vor avea curent. La Breasta, Bailesti si Calafat lucram chiar acum si o sa rezolvam totul. Sa speram ca vremea va tine cu noi si nu vor mai exista descarcari electrice, astfel incit sa ne putem termina lucrarile“, a spus Mihai Roibu, inginer, seful Serviciului Exploa-tare din cadrul SDFEE.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS