17.9 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimaria Vela a fost lasata in bezna de RENEL

Primaria Vela a fost lasata in bezna de RENEL

Primarul comunei doljene Vela, Alexandru Ogarca, s-a trezit, in urma cu o luna, ca trebuie sa plateasca oalele sparte ale localnicilor. RENEL a taiat curentul electric primariei din localitate, pe motiv ca administratia are o datorie de 57 de milioane de lei. Conducerea RENEL i-a pus in vedere primarului ca institutia nu va fi racordata la curent pina cind nu-si va achita datoria. Mai mult, Ogarca sustine ca societatea amintita a cerut blocarea conturilor primariei, din aceasta cauza nici un fel de investitie nefiind posibila. Primarul spune ca de vina pentru datoriile acumulate sint localnicii care au furat curent din retea:

„Nu le dau, domne! De unde sa le platesc? Localnicii din cele opt sate au furat curent tragindu-si 50 de becuri, fara acordul primariei. Veniturile anuale ale comunei sint de aproape 460 de milioane de lei, dar numai 260 de milioane se realizeaza in fapt. N-am! Nu-mi ramine decit sa plec devreme acasa, sa nu ma apuce noaptea in primarie“.

In replica, Mihai Roibu, inginer – sef in cadrul Sucursalei de Distributie si Furnizare a Energiei Electrice, a precizat: „Nu avem cum sa le blocam conturile, pentru ca nu ne sta in putere. Probabil ca domnul primar are pe masa o hirtie din partea Trezoreriei, in care scrie ca nu poate plati salariile pina nu achita datoriile la lumina. Putea sa faca o sesizare catre noi si atunci dadeam jos becurile ilegale fara nici o problema“.

In ultimele doua zile, cei de la ELECTRICA au aflat de un al doilea caz de furt de curent din retea. Este vorba de comuna Salcuta, unde localnicii si-au montat la poarta 55 de stilpi din lemn cu becuri si intrerupator, desi nu si-au deschis partida separata. In zilele urmatoare, toate becurile montate ilegal vor fi date jos.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS