17.2 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrefectul ameninta firmele care chiulesc de la repararea scolilor cu reclamatii la Cozmanca

Prefectul ameninta firmele care chiulesc de la repararea scolilor cu reclamatii la Cozmanca

Reprezentantii Inspectoratului Scolar Dolj au prezentat ieri, in cadrul sedintei Comisiei Consultative a judetului, situatia privind repararea scolilor in aceasta perioada. In Craiova, 101 unitati de invatamint asteapta sa fie igienizate, pe banii primariei si din fondurile proprii. 58 de scoli din judet au fost cuprinse in programul de reabilitare cu fonduri provenite de la Banca Mondiala si au fost receptionate sau urmeaza sa fie receptionate in curind, iar alte noua vor intra in transa a cincea de executie: Liceele „Carol I“, „Fratii Buzesti“, CFR, Scolile „Traian Demetrescu“, „Mircea Eliade“, „Obedeanu“ (Craiova), precum si Scolile generale din Vela, Cotofenii din Dos si Diosti. La repararea celor din Perisor si Sadova vor participa cu fonduri guvernul si Consiliul Judetean Dolj, intrucit acestea au fost grav afectate de calamitati. Alte fonduri vor primi institutiile din Almaj si Predesti (3,2 miliarde de lei).

Inspectoratul scolar a reclamat administratiei locale ca unele dintre firmele din alte judete care se ocupa de executia lucrarilor uita sa vina la lucru, desi au cistigat licitatiile respective. In consecinta, prefectul Cornel Mondea a solicitat o lista cu numele acestor firme.

„Nu se poate asa ceva! Au cistigat licitatia, sa vina la lucru, pentru ca in curind incepe anul scolar. Daca vor continua sa ne faca probleme, vom trimite lista lui Cozmanca (ministrul administratiei publice locale – n.r.)“, a spus Mondea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS