17.9 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCinci microbuze pentru elevii doljeni din mediul rural

Cinci microbuze pentru elevii doljeni din mediul rural

In cadrul programului de comasare a unitatilor de invatamint din localitati izolate, Ministerul Educatiei si Cercetarii a aprobat acordarea a cinci microbuze Aro pentru transport scolar, din cele zece solicitate in acest an de Inspectoratul Scolar Judetean Dolj. Incepind cu anul scolar 2002-2003, aceste microbuze ii vor transporta pe elevii de gimnaziu din scolile doljene izolate catre alte unitati de invatamint din localitati apropiate.

„De aceste microbuze vor beneficia elevii din comunele Murgasi, Orodel, Pielesti – este vorba de scolarii din Ghercesti – si Vela. Pentru beneficiara celui de-al cincilea microbuz inca se poarta discutii intre Inspectoratul Scolar si Consiliul Judetean Dolj“, a mentionat prof. Aristidie Gheorghiu, directorul tehnico-administrativ al ISJ Dolj.

Nu toate solicitarile de microbuze venite din partea primariilor pot fi solutionate, unele fiind neconforme cu programul de comasare a scolilor din mediul rural. „Primarul din Amarasti ne-a cerut un microbuz pentru a transporta cu el cadrele didactice. Asta nu se poate, pentru ca noi n-am rezolvat nici macar cu transportul elevilor“, a precizat directorul Gheorghiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS