13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAutoritatile locale ingroapa banii contribuabililor in asfalt turnat la voia intimplarii

Autoritatile locale ingroapa banii contribuabililor in asfalt turnat la voia intimplarii

Pina nu de mult, strada Drumul Muntenilor, din Craiova, se inscria in categoria drumurilor nemodernizate. Cind ploua, gropile se umpleau de apa, iar namolul trecea lejer de glezna, oamenii fiind nevoiti sa umble in cizme de cauciuc.

De aproape zece ani, locuitorii de pe aceasta strada depun in fiecare luna cite o sesizare la primarie, prin care se pling de starea proasta a drumului si cer racordarea la apa, canal si gaze. Si tot de zece ani, edilii orasului le cer sa mai aiba un pic de rabdare. Acum, se pare ca visul „muntenilor“ s-a implinit. Pe jumatate. O data ce in partea de est a orasului au inceput sa se inalte spre soare vile mindre si stralucitoare, s-au gasit si fondurile necesare pentru a se turna asfalt.

Oamenii sint multumiti ca li s-a turnat asfalt pe strada. „Ne bucuram, cum sa nu. Insa Dumnezeu stie cit l-o tine! Ca doar nu va imaginati ca s-a turnat asfalt ca la carte. Nici pomeneala. Se toarna in bataie de joc, fara sa se respecte nici cele mai elementare norme tehnice. Pai daca in doua zile au facut ceea ce nu au facut in atitia ani, va dati seama cam cum s-a lucrat“, spunea rizind ironic Gheorghe Ghita, localnic.

Muncitorii de la firma care a cistigat licitatia, SC ANCORAD, recunosc si ei ca fac „treaba de mintuiala“, insa se scuza si spun ca ei sint doar „simpli executanti“. „Ce facem noi acum nu are cum sa dureze. Trebuia sa turnam placa de beton si dupa aceea piatra. Se betona si piatra, si abia dupa aia veneam cu asfaltul. Aici am trecut cu circularul pe strada ca sa batatorim terenul, apoi am turnat asfaltul. Asta a fost tot“, a spus un muncitor mindru de el ca se pricepe la teorie.

Desi la intrarea in Craiova dinspre Bucuresti numarul caselor este in crestere, acestea nu au nici gaze, nici canalizare si nici apa curenta. „Conductele trec pe linga noi la 500 de metri. Le-au tras special pentru cei care si-au facut casele alea boieresti, toti bastanii din oras. Noua nu ne-au dat aprobari sa ne intepam in conductele alea. N-au vrut ei. Si ca sa fie totul cu susul in jos, acum au venit si au turnat asfalt peste gurile de canal din strada. Ceea ce inseamna ca atunci cind ne vor da si noua aprobari, trebuie sa sparga iar strada asta care cica au facut-o pentru ca am cerut noi. Aiurea, au facut-o pentru ca domnii cu vile mari si frumoase, care nu pot sta cinci ore la bariera, sa o ia pe strada noastra, pe scurtatura. Dar ca stam cu apa in curte pina la genunchi cind ploua nu vad. Au inaltat strada, iar casele noastre au ramas jos. Si pentru ca nu exista canale de scurgere, toata apa de pe strada vine in curtile noastre“, a spus Stefan Gheorghe, localnic.

Oricit am incercat sa obtinem un punct de vedere oficial, nu am reusit. Seful de serviciu care raspunde de cheltuirea banilor pentru „intretinerea si repararea strazilor“ este in concediu de odihna si „altcineva nu poate da declaratii presei“, iar primarul Vasile Bulucea tocmai era „intr-o sedinta la Bucuresti“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS