17.9 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateApa mai curata la robinete

Apa mai curata la robinete

Multi locuitori ai orasului Segarcea s-au plins de calitatea apei potabile de la robinete, sustinind deseori ca are nisip. Primaria a gasit hiba si s-a hotarit sa o repare, investitia costind peste 150 de milioane de lei.

Segarcenii se pling, de multi ani incoace, ca au parte de nisip in apa de la robinete. Problema a ajuns la urechile mai – marilor urbei, care au cautat sa gaseasca defectiunea. Si au gasit-o: apa provenita din izvoarele subterane din zona Valea Fintinii trece printr-un canal casetat defectuos, printre dalele de ciment strecurindu-se deseori pamint si nisip. E normal, daca ne gindim ca instalatia de captare a apei are o vechime de vreo 100 de ani.

In aceste conditii, Consiliul Local Segarcea a acceptat sa investeasca peste 150 de milioane de lei in inlocuirea por-tiunii defectuoase de conducta. „Practic, lucram la inlocuirea vechiului canal cu o conducta moderna cu diametrul de 500 mm, lucrare pe care o vom termina in citeva saptamini“, a declarat viceprimarul Constantin Bobocel. De o apa mai curata vor beneficia cele peste 1.800 de gospodarii racordate la reteaua oraseneasca de apa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS