17 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateZeci de persoane ar muri sub darimaturi in centrul Craiovei

Zeci de persoane ar muri sub darimaturi in centrul Craiovei

40 de persoane traiesc cu teama ca imobilul in care locuiesc s-ar putea prabusi in orice moment.

Pe strada Madona Dudu, se afla un imobil marcat cu bulina rosie. Desi ar trebui ca aici sa nu mai locuiasca nimeni, din cauza saraciei, crizei de locuinte si a dezinteresului autoritatilor competente, 40 de persoane traiesc in conditii insalubre. La cea mai mica miscare a solului, ei ar putea fi prinsi sub darimaturile a ceea ce numesc „casa“.

„Daca vine un cutremur, murim aici ca sobolanii“

Doinita Zlotea spune ca ar pleca in orice clipa, iar zvonurile ca un cutremur devastator ar lovi tara i-a ingrozit:

„N-avem unde sa plecam de aici. As pleca acum, dar unde sa ma duc cu sapte copii dupa mine? Daca ma duc la primarie sa cer o locuinta, ma dau afara, ca am unghiile facute cu oja. La cum traim aici, s-au imbolnavit si copiii, se joaca pe linga sobolani, au paduchi… E vai de mama noastra. Daca vine un cutremur, murim aici ca sobolanii“.

Imobilul de pe strada Madona Dudu adaposteste sase familii, fiecare dintre acestea avind cinci-sase copii, iar o expertiza tehnica din 1990 a clasificat casa in rindul celor cu risc maxim de prabusire. De atunci autoritatile nu au luat nici o masura: nici nu au demolat casa, nici nu au consolidat-o .Oamenii stau aici de citiva ani, dar spun ca au locuit in conditii mai bune, intr-un apartament sau o casa, dar au fost dati afara pentru ca nu au mai avut bani sa plateasca intretinerea sau imobilul a fost restituit vechiului proprietar.

<b„Daca mor, nu-mi pare rau, dar e pacat de copii“

Cirparu Ionica are sapte copii si traieste in aceasta casa de citiva ani: „Nu platim chirie aici. De la primarie nu ne iau banii, au zis sa plecam de acolo, ca o sa cada casa pe noi. Dar nu ne-au spus unde sa plecam. Acum am auzit ca o sa fie un cutremur. Daca mor nu-mi pare rau de mine, imi pare rau de copilasi, ca ei nu au nici o vina“.

Pina cind se va gasi o solutie pentru acesti oropsiti ai sortii, cele 40 de suflete vor trai cu spaima ca in orice clipa ar putea sa moara ingropati sub darimaturi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS