19.3 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSinistratii din Draganesti-Olt dorm pe unde apuca

Sinistratii din Draganesti-Olt dorm pe unde apuca

Proprietarii celor peste 100 de locuinte din Draganesti-Olt afectate de inundatiile de saptamina trecuta se afla in continuare intr-o situatie critica. Unii dintre ei dorm la caminul Liceului „Tudor Vladimirescu“ din localitate. Copiii lor sint „cazati“ la… Sectia de pediatrie a Spitalului din Draganesti-Olt. Sinistratii dorm pe la rude sau prieteni. Cei mai loviti de soarta sint proprietarii celor opt locuinte distruse complet de inundatii.

Acestia asteapta acum cu frica in sin ca primaria si prefectura judetului sa-i ajute asa cum au promis. Totalul valoric al pierderilor materiale din Draganesti-Olt se ridica, potrivit primelor evaluari, la peste 12 miliarde de lei. Pentru a veni in sprijinul celor sinistrati, membrii Consiliului Judetean Olt s-au intrunit la sfirsitul saptaminii trecute in sedinta extraordinara pentru a aproba acordarea sumei de doua miliarde de lei. Presedintele Consiliului Judetean Olt, Marin Ionica, a declarat ca banii ar trebui sa acopere pierderile.

„Sumele de care ei au nevoie nu au ajuns la oameni, ci se afla inca in contul consiliului. Mai mult decit atit nu am putut sa facem rost.(…) Oricum, banii i-am luat din fondurile alocate modernizarii salii de sedinte a CJ Olt, investitie pe care o planificaseram de mult si care demarase in luna iulie. Acum insa, ca a intervenit aceasta problema cu inundatiile, a trebuit sa renuntam la definitivarea investitiei in acest an“, a mai afirmat Marin Ionica.

Primii beneficiari ai sumelor in cauza vor fi proprietarii caselor distruse complet de viitura, care vor primi 100-150 de milioane de lei. Vor urma cei ale caror gospodarii au fost afectate serios (acoperisuri, interioare/exterioare etc.) si, in final, vor fi cei cu fintinile inundate. Acestia din urma vor primi aproximativ 50 de milioane de lei, in functie de situatie.

In urma eforturilor depuse de jandarmii si pompierii militari din Slatina, apa se retrasese ieri de pe suprafetele calamitate din Draganesti-Olt in proportie de circa 80%. Pe teren au ramas acum doar pompierii, care ajuta populatia sinistrata sa-si stringa ce a mai ramas din casele facute praf.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS