11.7 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSe cauta patronul in carul cu disponibilizati

Se cauta patronul in carul cu disponibilizati

Componenta „Masuri active de ocupare“, din cadrul programului RICOP, isi propune sa pregateasca pentru afaceri 120 de persoane disponibilizate de la intreprinderile Electroputere Craiova, MAT, IUG si Uzina Mecanica Filiasi, in perioada 2000-2002. Instructajul este oferit gratuit de Camera de Comert si Industrie Oltenia (CCIO), cu fonduri nerambursabile provenite din finantare PHARE, UE si de la Guvernul Romaniei. Fostii muncitori in industrie sint insa greu de identificat.

„Uneori, este foarte greu sa ii mai gasim pe acesti oameni, pentru ca unii dintre ei au plecat la tara si in alte localitati. Din estimarile noastre, circa 3.000 de persoane au fost disponibilizate, in aceasta perioada, de la cele patru intreprinderi. Am luat adresele lor si le vom trimite scrisori acasa, pentru a vedea daca intentioneaza sa-si deschida mici afaceri. Avem deja doua liste care insumeaza 539 de persoane“, a precizat Mihaela Constantinescu, directoare a Scolii romane de afaceri, din cadrul CCIO, filiala Dolj.

Dosarul pentru acreditarea componentei in cadrul programului RICOP a fost depus in septembrie 2000, iar banii pentru finantare au sosit abia in iulie 2002.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS