17 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate„Nu vrem Serviciu Public!“

„Nu vrem Serviciu Public!“

Printr-o hotarire a Consiliului Local Craiova, contractul incheiat intre municipalitate si firma de salubritate RETIM Timisoara a fost reziliat. In urma acestei hotariri, Serviciul Public de Salubritate colecteaza reziduurile in aproape doua treimi din oras, iar societatea RETIM, in restul.

Este lesne de inteles ca firma timisoreana nu mai presteaza servicii in toate zonele pe care le avea in subordine inainte de reziliere. Situatia la care s-a ajuns nu multumeste pe nimeni, majoritatea beneficiarilor fiind obligati sa schimbe, de voie, de nevoie, contractele de prestari servicii de salubritate incheiate fie cu o societate, fie cu cealalta. Cei care aveau contract cu Serviciul Public vor Serviciul Public, iar cei care lucrau cu RETIM vor numai cu RETIM. Viceprimarul Mihai Dragu este de parere ca, din motive financiare, oamenii sint reticenti in a accepta aceasta hotarire.

„Putini au fost cei care au inteles ca nu se schimba tariful, ci doar culoarea pubelei si societatea care va ridica gunoiul“. Nu este insa si cazul craiovenilor din strada Parcul Crizantemelor. Ei au inteles foarte bine ca nu se schimba pretul, ci doar pubela si firma, si tocmai asta i-a adus in pragul disperarii:

„Noi am mai lucrat cu Serviciul Public in urma cu citiva ani si stim de ce sint in stare. Sau de ce nu sint in stare. Nu vrem nici in ruptul capului sa ajungem iar in situatia in care nu se ridica gunoiul cine stie cit timp. Dupa ce ca pe noi nu ne-a intrebat nimeni daca vrem sa reziliem contractul sau nu, acum am fost pusi in fata faptului implinit“, ne-a explicat indignat Gheorghe Stancoveanu de la vila D28.

Reprezentantii Serviciului Public care au predat noua pubela nemultumitilor nostri, Stefan Fronie si Angela Olaru, ambii casieri incasatori, sint de parere ca in citiva ani lucrurile se vor schimba si ca noii prestatori de servicii din Parcul Crizantemelor nu le vor face probleme beneficiarilor care nu vor sa stea cu miinile in sin si sa astepte sa se produca inevitabilul:

„Poate ca doua saptamini, o luna, isi vor face treaba, dar apoi…“, a replicat, neincrezator, noul chirias al unei pubele maro. Atunci, contractul deja incheiat cu Serviciul de Salubritate Craiova va putea fi reziliat personal de catre beneficiar, asa cum a fost reziliat si cel cu RETIM.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS