22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBautorii de vin sint mai sanatosi decit cei de bere sau spirtoase

Bautorii de vin sint mai sanatosi decit cei de bere sau spirtoase

Persoanele care consuma vin au obiceiuri de viata mult mai sanatoase decit cele care prefera berea sau martini, rezulta dintr-un recent studiu al cercetatorilor americani. Cei care consuma vin in mod moderat sint, in general, intr-o conditie fizica mai buna decit bautorii de bere.

Studiul a aratat ca persoanele care prefera vinul consuma foarte multe fructe si legume si fumeaza mult mai putin in comparatie cu cei care sint abstinenti sau beau bere sau lichior.

Cercetatorii sustin ca acest comportament asociat persoanelor care consuma vin ar putea explica de ce studiile anterioare au ajuns la concluzia ca aceste persoane au un risc scazut de a se imbolnavi, inclusiv de cancer, boli de inima sau atacuri cerebrale.

Pentru realizarea studiului, cercetatorii au analizat dieta si informatiile despre sanatate ale unui grup de 4.500 de barbati si femei. Participantii la studiu aveau preferinte pentru o mare varietate de bauturi (bere, vin, spirtoase sau nu consumau deloc bauturi alcoolice).

De asemenea, au fost alese persoane de rasa alba, in proportie de 99 la suta, cu studii superioare si din aceeasi zona geografica.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS