22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAnorexia este determinata genetic

Anorexia este determinata genetic

Australienii sustin ca au descoperit o gena care ar putea explica predispozitia spre anorexie. Cercetatorii din Sydney afirma ca o versiune lunga a ADN-ului unei gene, care regleaza nivelul de norepinefrina din creier, ar putea fi cauza pentru care unii oameni se imbolnavesc de anorexie.

Ei spun ca aceasta descoperire ar trebui sa reduca sentimentul de vinovatie pe care il au pacientii si familiile acestora si sa schimbe modul in care este tratata boala.

Ziarul Sydney Morning Herald afirma ca unii cercetatori de la departamentul Psihologie Medicala de la Spitalul Pedriatic din Westmead au studiat cazurile a 101 familii si au descoperit ca schimbarile regimului alimentar ar putea afecta nivelul norepinefrinei din creier. Cercetarile anterioare s-au concentrat pe reglarea nivelului de serotonina, care afecteaza starile de spirit si este tinta celor mai noi antidepresive.

Studiul de fata sugereaza ca un alt medicament, Efexor, ar putea fi mai bun. Cercetatorii sint de parere ca aceasta nu este, probabil, singura gena implicata in acest proces si ca, pe de alta parte, si intimplarile din viata unei persoane sint determinante pentru aparitia anorexiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS