23.4 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDirectorul general al CNLO va debloca accesul ziaristilor la informatii

Directorul general al CNLO va debloca accesul ziaristilor la informatii

Noul director general al Companiei Nationale a Lignitului Oltenia (CNLO) este Ion Vulpe, cel care pina in urma cu doua zile a ocupat functia de director adjunct al CNLO, secondindu-l pe directorul interimar Emil Huidu. Schimbarile care au avut loc in urma Adunarii Generale a Actionarilor vizeaza, de asemenea, si ocuparea functiei de director general adjunct.

Numele vehiculat pentru ocuparea acestei functii este cel al prim-vicepresedintelui PSD Gorj, Gheorghe Iliescu – fost consilier al directorului interimar. Noul conducator al mineritului din Oltenia, Ion Vulpe, nu a dorit sa discute despre masurile imediate pe care le va lua in calitatea de director general. In schimb, va mentine o relatie cit mai transparenta cu presa, constient fiind ca pina nu de mult timp, ziaristii intimpinau greutati din partea conducerii, in culegerea informatiilor. Ion Vulpe a precizat:

„Le pregatesc jurnalistilor o surpriza, cred eu, placuta. Intentionez sa deblochez accesul ziaristilor la informatiile ce vizeaza angajatii din sectorul minier. Consider ca aceasta relatie este justificata si pentru ca prin intermediul presei pot obtine informatii care sa ma ajute in actul de conducere a Companiei. Numirea mea in functia de director general nu m-a surprins… Sincer sa fiu, trebuia sa plec in concediu, dar acest lucru nu este o problema. Deocamdata, voi astepta confirmarea in scris a deciziei de numire“.

Fostul director interimar, Emil Huidu, a refuzat sa dea declaratii de presa

Ministrul industriei si resurselor, Dan Ioan Popescu, arata printr-un comunicat remis ziarelor nationale ca interimatul lui Emil Huidu nu s-a transformat intr-o decizie ferma, pentru ca tine de „nerespectarea disciplinei din activitatea profesionala si neglijarea responsabilitatilor manageriale“. Numai ca autoritatile din Gorj sugereaza ca presa centrala a dat un alt inteles masurilor luate de ministerul de resort: „In cazul in care acestea sint motivele pentru care Emil Huidu nu a ramas in functia de director general, dupa incheierea mandatului interimar, pot spune ca ministrul a gresit. Este de notorietate profesionalismul lui Emil Huidu si cred ca trebuia sa primeasca multumiri pentru modul in care a condus Compania in aceste luni. Pe de alta parte, Emil Huidu nu a insistat si nici nu a cerut vreodata sa asigure interimatul conducerii Companiei. Acest lucru a fost o decizie a ministerului, pe care Emil Huidu a respectat-o cu succes. Despre Ion Vulpe spun acelasi lucru. Este recunoscut ca fiind un om competent si cu experienta. Numai ca Emil Huidu ar fi trebuit sa se bucure de o anumita recunoastere pe plan profesional si din partea conducerii ministerului“, a declarat subprefectul de Gorj, Eugen Vilceanu. Emil Huidu insa nu a dorit sa faca declaratii referitoare la schimbarile din cadrul CNLO.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS