23.3 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateApa de la robinetele craiovenilor - cu rugina, dar potabila

Apa de la robinetele craiovenilor – cu rugina, dar potabila

Tot mai multi craioveni renunta sa mai consume apa de la robinet pe motiv ca aceasta este tulbure si are o culoare rosiatica. Oamenii spun ca prefera sa dea bani pe apa plata sau minerala decit sa se imbolnaveasca. „Am incercat sa o fierb, dar dupa ce se raceste, la fund se vad tot felul de depuneri. Inainte consumam apa de la izvoare, dar acum au spus ca apa de acolo nu este potabila, de parca cea de la robinet e mai buna! Mai bine cumparam apa decit sa ne imbolnavim“, spune Petre Ionescu, profesor.

Alti craioveni considera ca furnizorul de apa, Regia Autonoma de Apa Canal Craiova, ar trebui sa faca analize si apei care ajunge la robinet. „Toata lumea spune ca apa este buna. Asa o fi acolo unde ei fac analizele, insa nimeni nu stie cum ajunge la populatie dupa ce trece prin sute de metri de conducta ruginita. Daca este si o fisura in conducta, cine stie ce poti sa inghiti atunci cind bei apa!“, afirma Marcel Dumitru, inginer.

Conducerea Regiei Autonome de Apa Canal Craiova sustine ca locuitorii orasului pot consuma linistiti apa de la robinete, deoarece aceasta este testata zilnic atit la statiile de captare, cit si la statia de distributie.

Mihai Dragu, viceprimarul Craiovei, spune ca apa din Craiova va fi mai „potabila“ atunci cind va fi terminat proiectul Izvarna 2: „Intr-adevar, apa nu este de foarte buna calitate deoarece in mare parte provine din Jiu. Atunci cind va fi data in folosinta Izvarna 2, calitatea apei distribuite populatiei se va imbunatati“.Conform afirmatiilor lui Vasile Bulucea, primarul Craiovei, din proiectul Izvarna 2 a fost realizata pina in prezent o treime din lucrari. Pentru finalizare ar mai fi nevoie de 30 de milioane de dolari. Si pentru ca acesti bani nu exista, autoritatile locale spera sa gaseasca un investitor dispus sa-si trimita banii nu pe apa simbetei ci pe apa curata si potabila care sa curga la robinetele craiovenilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS