10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Flash

O noua cladire pentru halta din oras

Halta CFR „Segarcea Nord P.O.“ are, de curind, o noua cladire pentru salile de asteptare. Imobilul cuprinde doua incaperi – o sala de asteptare si o incapere pentru „Mama si copilul“. Conditiile nu sint asa cum si-ar fi dorit conducerea primariei, dar, cum banii au fost putini, mai- marii localitatii s-au descurcat cum au putut. Spre exemplu, bancile pe care calatorii se pot odihni sint cele dezafectate din Gara Craiova. Oricum, noua cladire ofera conditii cu mult mai bune decit cea veche – o improvizatie din tabla si citeva geamuri de care segarcenii isi aduc aminte fara mare placere.

Dispensarul veterinar – afectat de inundatii

Dispensarul veterinar din Segarcea a fost inundat in urma ploilor de acum doua saptamini. Apa a patruns in toate incaperile institutiei, ajungind chiar la o jumatate de metru inaltime. N-a scapat nici locuinta de serviciu a medicului veterinar, unde parchetul s-a umflat de nu se mai poate calca pe el. Si toate astea, din cauza unui canal de scurgere a apelor pluviale care n-a facut fata volumului mare de apa. Localnicii din zona spun ca n-au mai vazut niciodata un asemenea puhoi de apa ca in ziua in care dispensarul veterinar a fost inundat.

Preturi mici, cerere mare la apartamente

La cele 270 de apartamente din Segarcea s-au adaugat in acest an 20. „Credeam ca n-o sa gasim cumparatori pentru ele, dar au fost chiar prea multi“, spune viceprimarul Constantin Bobocel. De inteles, daca ne gindim ca un apartament cu doua camere a costat doar 110 milioane de lei, iar unul cu patru camere, doar 175 de milioane de lei.

Fintina publica pentru segarceni

Cine cunoaste in Segarcea fintina „Podisor“ stie cum arata inainte – atit de insalubra, incit nici nu-ti venea sa bei apa de acolo. Lucrurile s-au mai schimbat, iar fintina publica amintita are acum o noua infatisare. A fost renovata de curind si dotata cu un jgheab pentru spalatul rufelor. Ba a fost chiar si pictata cu imagini reprezentind momente din viata localitatii: „Culesul viilor“, „Masa de Pasti“ ori „Trifonul“ – o sarbatoare anuala a viei si vinului. „La solicitarea cetatenilor, vom face chiar in dreptul fintinii si o trecere de pietoni“, a mentionat viceprimarul urbei, Constantin Bobocel, care a promis si o alta noutate absoluta pentru segarceni – o toaleta publica.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS