19.4 C
Craiova
duminică, 2 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTrei terase din Slatina au fost inchise pina la primavara

Trei terase din Slatina au fost inchise pina la primavara

Unul dintre patroni servea berea la 32 de grade Celsius… si tot avea clienti

Mizeria a fost principala neregula gasita de inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Olt la trei dintre societatile ce desfasurau activitati tip terasa-bar in zona Pietei Steaua din Slatina, simbata, 3 august.

La SC CARDINAL SNC au fost gasite conditii igienico-sanitare si sanitar-veterinare improprii, pentru care patronul s-a ales cu sigilarea societatii timp de sase luni si cu o amenda de zece milioane de lei. Acolo, conditiile de preparare a mincarii lasau de dorit, carnea, pulpele de pui si cirnatii erau depozitati necorespunzator, grupul sanitar, plin de mucegai si urit mirositor, era amplasat in fata bucatariei si linga camera de primire a consumatorilor, iar fetele de mese erau murdare.

Inspectorul sef al OJPC Olt, Ion Carzon, a spus ca patronul acestui bar va avea obligatia ca pina la reinceperea activitatii sa-si construiasca un alt grup sanitar si sa remedieze si restul neregulilor.

La SC MIGROS SRL, ce desfasura acelasi tip de activitate, au fost gasite cam aceleasi conditii igienico-sanitare. Si aceasta terasa a fost inchisa timp de sase luni. Barul OLTMEDIA SRL arata foarte bine la prima vedere, dar purta inca numele unei foste societati de dinainte de 1989, FORTUNA.

De asemenea, in spatele tejghelei, activitatea era „organizata“ ca pe un santier, totul fiind depozitat intr-o camera ce tinea loc de bucatarie, baie si spatiu de depozitare. Bauturile alcoolice erau vindute la pahar cu masurare „ochiometrica“ si nu existau conditii de pastrare la rece a acestora, berea fiind servita la temperatura de 32 de grade Celsius, indicata de termometre simbata, 3 august.

Totodata, in amalgamul de obiecte si produse depozitate in camera nu a fost gasita nici un fel de substanta de spalare. Si acest bar a fost inchis timp de sase luni, patronul trebuind sa remedieze in special problema grupului sanitar, care, in momentul controlului, era in constructie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS