15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateViceprimarul se cearta cu primarul in timp ce comuna se duce de ripa

Viceprimarul se cearta cu primarul in timp ce comuna se duce de ripa

De mai mult timp, la Botosesti Paia, viceprimarul nu se intelege cu primarul. Primul, mai tinar si mai dinamic, il acuza pe primarul Coanda, ajuns la 60 de ani, ca, in loc sa se ocupe de treburile cetatenilor, pune la cale tot felul de sicane. Constantin Fugaru, vicele de la Botosesti, ii pune in circa primarului tot felul de lucruri dintre care nici macar unul nu am vazut cu ochii nostri ca e adevarat. Ca sa-l pedepseasca, primarul Coanda, care sta patru zile pe saptamina plecat la Craiova, dupa spusele vicelui, inchide telefonul primariei in dulap, iar cheia de la dulap o ia cu Domnia sa. Cum cei doi edili ai Botosestiului, din lipsa de spatiu, sint nevoiti sa stea in acelasi birou, va inchipuiti care este atmosfera in primarie cind se nimeresc sa-si faca de lucru in acelasi timp si in acelasi birou.

La omul sarac, nici boii nu trag

Cu 1.000 de locuitori care abia isi mai trag sufletul din cauza saraciei, comuna Botosesti Paia nu atrage nimanui atentia prin vreo fapta mai acatarii, ci doar prin vesnicul scandal dintre primar si viceprimar. Cei doi oficiali platiti de la buget, pentru a le face viata un pic mai usoara locuitorilor care sint din ce in ce mai putini, se tin de tot felul de sicane, ajungindu-se in situatia in care daca unul are o idee buna pentru comunitate, celalalt, in loc sa si-o insuseasca, nu stie cum sa o distruga.

Constantin Fugaru, viceprimarul comunei, a spus: „Eu sint viceprimar din 1998, iar primarul Ion Coanda este la a doua legislatura. Nu ne intelegem deloc pentru ca eu am candidat la functia de primar si el crede ca vreau sa-i iau locul. El, din cinci zile, patru sta la Craiova, iar cind pleaca inchide telefonul in dulap si ia cheia cu el. Acum i s-a nazarit lui ca ar trebui sa vindem Dacia pe care am achizitionat-o acum doi ani si sa luam pentru primarie o Dacia Nova. Ce ne trebuie noua Nova cind, vorba aia, oamenii de aici sint vai de capul lor? Masina este doar la dispozitia lui. Eu nu pot sa ma sui in ea, ca imi zice ca, daca nu am fost de acord sa o cumparam, nu trebuie sa o folosesc. El se duce la Craiova pentru interesele lui, dar cu masina primariei. Mai mult, intr-un proces penal pe care-l am eu cu unul din sat, l-a adus pe asta la instanta cu masina primariei, iar eu am venit cu o ocazie. Nu face nimic. Nici jumatate din titlurile de proprietate care trebuia date la oameni nu au fost facute. Vechiul primar a facut 125 de titluri de proprietate si el, in sase ani, nu a putut sa faca diferenta pina la 565, cite trebuie sa atribuim. El zice ca nu vor oamenii sa ia titlurile de proprietate. Pai cum sa le ia, cind si alea care sint facute sint gresite, iar lui nu-i pasa? A zis sa ma ocup de cismelele din comuna. Sint peste 20 de fintini publice, iar el nu vrea sa cumparam ciment pentru reparatii. Consilierii au stabilit niste venituri pentru animale atit de mari ca, desi comuna e saraca, nu au dosar pentru ajutor social decit 15 persoane. Le-am spus cum au facut cei de la Grecesti, care sint mai bogati decit noi, si nici nu au vrut sa auda. Parca sint pusi sa distruga, nu sa faca ceva. In urma cu zece zile s-a rupt podul peste balta, pe care treceau oamenii spre cartierele Balana si Dosul Botosesti. Nu-i pasa. A zis ca trebuie sa vina cei de la Craiova sa-l faca, pentru ca nu e treaba noastra. Podul asta se poate reface aici pe plan local, dar nu vrea primarul“.

Guardul, mina dreapta a primarului

Pentru ca a depasit de mult limita pina la care nemultumirile si le exprima doar in gind, acum viceprimarul Fugaru le striga in gura mare. Guardul este ruda cu primarul, iar vicele il acuza si de faptul ca trage cu urechea pe la usi ca sa-i toarne primarului.

In ziua documentarii noastre, primarul fiind plecat ca de obicei la Craiova, guardul a ascultat ce a ascultat la usa ce spunea vicele si, invins de indignare, a deschis usa si i-a reprosat vicelui ca degeaba cauta in frigiderul cit un munte, achizitionat din buget, ca e gol. Indrazneala guardului ne-a surprins si pe noi, mai ales ca vicele nu cauta ceva anume, ci incerca sa ne explice ca s-au cheltuit banii pe achizitii inutile, iar primarul tine un frigider in priza doar ca sa bea din cind in cind un pahar cu apa rece. Daca achizitionarea frigiderului ar fi fost ultimul lucru de facut in comuna, nu ar fi zis nimeni nimic, dar asa…

Ca sa nu fim acuzati ca ascultam doar una din parti am vrut sa discutam si cu primarul Ion Coanda, dar a fost de negasit. In ziua documentarii ni s-a spus ca era la Craiova, iar a doua zi telefonul a sunat degeaba in dulapul in care-l sechestreaza primarul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS