16.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateLa Primaria Virvor, cinta gainile... ca sint multe si cocosul e singur

La Primaria Virvor, cinta gainile… ca sint multe si cocosul e singur

Cine a spus ca barbatii imparatesc peste tot si, mai ales, peste toate, inseamna ca nu a fost in Primaria Virvorul de Jos. Aici, chiar daca primarul e barbat, se pare ca tot gaina cotcodaceste mai tare. Asta nu pentru ca cineva ar fi pus sub semnul intrebarii autoritatea primarului virvorean, ci pentru ca, intr-o „ograda“ plina de femei, poti sa-ti umflii oricit bosogii cucurigind, ca tot nu-ti mai auzi gindurile, ce sa mai vorbim de voce… Si daca femeile care te inconjoara mai sint si dragute si zimbitoare, parca iti mai creste… sufletul in tine si productivitatea muncii o data cu el.

Numarate pe degete si pe statul de salarii, la Primaria Virvor lucreaza cu toate sase femei. Prima este viceprimarita Ioana Obada, care, chiar daca este „barbata“ de felul ei si s-a obisnuit sa descurce lucrurile mai abitir ca un reprezentant al sexului puternic, tot femeie este. Unii s-ar putea lasa dusi in eroare de aspectul angelic al doamnei viceprimar, dar daca iei in calcul ca lucreaza de ani buni in primarie si a ocupat si un mandat intreg locul pe care sta acum primarul Nicu Tabacu, parca iti mai piere cheful sa ii subestimezi puterea si forta interioara.

Alaturi de ea muncesc, cot la cot, agentul agricol Sevastita Cazacu, sugubeata si pusa mereu pe glume, descretitoarea fruntilor colegelor, contabila Elena Nicola, tinerica si frumusica, secretara Lucica Fortan, cu vechime si experienta la activ, ispectoarea de la taxe si impozite, Gheorghita Rujan, temperata si calculata, si, in cele din urma, dar nu in ultimul rind, Maria Tabacu, functionara si… nevasta primarului.

Asa este multumita toata lumea, primarul are liniste si acasa… Ca, oricit ar fi fost de ingaduitoare doamna Tabacu, barbatului sef peste femei tot ii ies vorbe, vinovat, nevinovat, si ochiul tot ii fuge, daca nu in realitate, macar in imaginatia rau-vorbitorilor de pe buza santului.

Femeile sint incintate de colectivul lor ca un club feminist, iar primarul chiar nu are nimic impotriva. Faptul ca mai are un „aliat“, un al doilea barbat in primarie, pe casierul Ionica, nici nu mai conteaza, ca printre atitea femei tot nu se baga de seama un barbat in plus!

„M-am obisnuit. Fetele sint aici de cind ma stiu, numai eu si doamna viceprimar sintem noi in functie. Restul personalului asa l-am gasit“, spune, mustacind, la propriu si la figurat, primarul Nicu Tabacu.

„Pai, dar cum sa nu-i placa! Numai printre madameze cit e ziua de lunga, toate una si una…“, adauga Sevastita Cazacu, zimbind larg si facind cu ochiul colegelor ei.

Primarul se considera un barbat norocos. Nu multi barbati se pot lauda cu un colectiv format numai din femei. Si, culmea, toate se inteleg intre ele, fara sa ii dea dureri de cap! Pai, nu e de invidiat?!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS