7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Stiri diverse

Se scumpesc biletele de autobuz

SC TRANSBUZ SA Slatina va majora incepind de astazi pretul unei calatorii pe mijloacele de transport in comun din dotare. Pretul unui bilet va fi mai mare cu 10%. Conducerea companiei locale de transport in comun a declarat ca aceasta majorare a fost dictata de cresterea pretului la carburanti. In prezent, circa 75.000 de calatori din intreg judetul Olt folosesc serviciile acestei societati. Elevii si pensionarii care au abonamente nu vor avea de suferit in acest sens, exceptie facind doar cei care si vor cumpara abonament incepind cu 1 august.

(M.M.)

Braconaj in lanul de porumb

Doi barbati, din Negomir – Gorj, au fost depistati de politistii din Rovinari, dupa ce prinsesera si omorisera un porc mistret. Vasile Lupsoiu, de 32 de ani, lacatus mecanic la EMC Rosia Pinoasa, si Lae Constantin Lutescu, de 22 de ani, fara ocupatie, au prins animalul cu ajutorul unei capcane instalate intr-un lan de porumb. Dupa ce au prins si ucis porcul mistret, acestia l-au transportat acasa. Celor doi le-au fost intocmite dosare penale pentru savirsirea infractiunii de braconaj, procurorul dispunind cercetarea lor in stare de libertate.

(C.C.)

Doi hoti care au spart o scoala au fost prinsi dupa sase luni

Politistii din Rovinari au depistat in timpul unei razii doi barbati care sparsesera o scoala in luna ianuarie a acestui an. Nicolae Toma, de 25 de ani, si Marius Cristian Ciunete, de 24 de ani, masinisti la EMC Rosia, ambii din Negomir, au spart scoala din localitate, de unde au sustras o bormasina si un polizor electric, ambele valorind de 60 de milioane de lei. Prejudiciul a fost recuperat in totalitate, iar cei doi barbati au fost retinuti, urmind sa fie prezentati Parchetului cu propunerea de arestare preventiva.

(C.C.)

121 de someri din Gorj si-au gasit de lucru dupa un curs de calificare

Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca (AJOFM) Gorj a organizat 14 cursuri de recalificare profesionala pentru someri, in meseriile de finisor, prelucrator topitura sticla, pictor pe sticla si ceramica. In urma participarii la cursuri, 121 de someri au fost incadrati in munca. Pina la sfirsitul anului, programul AJOFM Gorj prevede angajarea a 499 de someri.

(M.C.H.)

Banii de masa si cazare ai elevilor mergeau in buzunarul secretarei

Viorica Rafailescu, de 53 de ani, casiera la Colegiul National „Ion Minulescu“ din Slatina, este cercetata de politistii olteni pentru delapidare. Femeia este acuzata ca si-a insusit 17,3 milioane de lei, reprezentind contravaloarea mesei si cazarii elevilor din liceu in perioada martie-iunie 2002. Pentru ca banii au fost „colectati“ de la elevi fara eliberarea documentelor justificative, aceasta va fi cercetata pentru savirsirea infractiunii de delapidare.

(M.M.)

38 de catedre din invatamintul preuniversitar oltean au ramas neocupate

Cea de-a doua repartitie in invatamintul preuniversitar din judetul Olt a lasat vacante 38 de posturi din mediul urban si rural pentru ca pretendentii la una din cele 129 de catedre scoase la concursul de titularizare din 16 iulie au fost slab pregatiti. Cele mai multe posturi ramase libere – 11 – se regasesc la muzica, unde nu a existat practic nici un candidat. Pe locurile urmatoare se afla catedra de Limba romana – sapte posturi, discipline speciale – sase, religie si geografie – cite trei, franceza – doua, matematica si economice – cite un post. De asemenea, conform informatiilor furnizate de inspectorul scolar din cadrul ISJ OLt, Victor Popescu, trei catedre au ramas vacante intrucit profesorii au renuntat deoarece posturile erau in mediul rural. Cele trei locuri de munca au fost insa ocupate la putin timp de urmatorii admisi.

(M.M.)

Viol si tilharie la drumul mare

M.P., de 42 de ani, din Craiova, a fost, marti dimineata, victima unui viol si a unei tilharii. Femeia era cu un prieten intr-un autoturism stationat in afara Craiovei si a fost acostata de trei tineri care au condus-o pe cimp, unde au violat-o si deposedat-o de un inel din aur. In urma cercetarilor efectuate de politie, s-a stabilit ca autorii sint Ion Dobre, de 29 de ani, Ionel Alin Giurca, de 22 de ani, ambii din Craiova, si Stelica Roncea, de 25 de ani, din Mirsani. Primii doi au fost retinuti de lucratorii Sectiei 4 Politie, iar ultimul se sustrage cercetarilor.

(I.P.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS