13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSindicalistii de la Portile de Fier I vor picheta sediul HIDROELECTRICA si al Prefecturii Mehedinti

Sindicalistii de la Portile de Fier I vor picheta sediul HIDROELECTRICA si al Prefecturii Mehedinti

Cei 350 de sindicalisti de la Portile de Fier I au decis sa reia actiunile de protest. Motivul il constituie hotarirea Consiliului de Administratie al HIDROELECTRICA, prin care s-a avizat infiintarea societatilor comerciale de reparatii HIDROSERV. Potrivit liderului de sindicat, Cristinel Popescu, in perioada urmatoare ar urma sa fie promovata o hotarire de guvern, prin care sa fie externalizat sectorul de reparatii din cadrul societatii. Directorul HIDROELECTRICA, Eugen Pena, a avut, pe 23 iulie, o intilnire cu cei 70 de salariati ai Hidrocentralei Portile de Fier care ar urma sa treaca in sectorul de reparatii.

Potrivit liderului de sindicat, angajatii care au participat la aceasta intilnire au apreciat ca separarea sectorului de reparatii nu este benefica functionarii in siguranta a hidrocentralei, iar costul energiei electrice va creste: „Am reusit sa obtinem promisiunea directorului general ca va merge impreuna cu reprezentanti ai federatiei la care sintem afiliati la ministrul Dan Ioan Popescu si ca va recunoaste ca programul de restructurare propus de noi este unul viabil, iar actiunea de separare a sectorului de reparatii va ramine in stand-by. Nu s-a intimplat asa, deoarece, pe 27 iulie, din informatiile noastre s-a avizat infiintarea societatilor comerciale de reparatii HIDROSERV. Asadar, s-au facut multi pasi, inainte de ceea ce ni s-a promis“.

Pentru a-si apara drepturile, sindicalistii de la Portile de Fier au decis ca astazi si miine sa picheteze sediul HIDROELECTRICA si Prefectura Mehedinti.

„In aceste conditii, salariatii Hidrocentralei Portile de Fier se vad nevoiti sa se mute in alte locuri de munca, improprii desfasurarii activitatii. Sa desfiintezi cabinete medicale si laboratoare, nu stim cum se poate realiza asa ceva. Salariatii au ajuns la concluzia ca au fost mititi inca o data, motiv pentru care am hotarit sa trecem la noi masuri de protest, prin pichetarea Prefecturii Mehedinti si a sediului societatii. Am depus deja o cerere la primarie si asteptam ca aceasta sa fie aprobata, iar astazi si mine sa recurgem la aceasta noua forma de protest“, a mai spus Cristinel Popescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS