12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSeverinenii vor avea parcari cu cartela, groapa ecologica dupa model italian si strazi cu nume frantuzesti

Severinenii vor avea parcari cu cartela, groapa ecologica dupa model italian si strazi cu nume frantuzesti

Parcari cu plata, pe baza de cartela magnetica, groapa ecologica realizata in colaborare cu italienii, tirg comercial si denumirea unei strazi cu numele orasului francez Orly – acestea sint ultimele proiecte ale reprezentantilor municipalitatii din Drobeta Turnu Severin. Cita incintare va fi pe chipul severinenilor in momentul in care vor realiza ca nu au bani sa-si parcheze masinile ramine de vazut. In ceea ce priveste groapa ecologica, finalizarea ei a fost anuntata pentru toamna, dar edilii au avut grija sa nu precizeze si anul cind va fi data in folosinta.

Cu toate ca soferii s-au declarat nemultumiti de ultimele masuri de sistematizare a circulatiei din Drobeta Turnu Severin, cind pe multe dintre strazi au fost instalate sensuri unice, calvarul nu se va incheia aici. Vor urma noi marcaje pentru delimitarea statiilor de taxi si pentru instalarea, cel mai probabil in luna august, de parcari cu plata, pe baza de cartela, in centrul municipiului. Frumos, nimic de zis, sa-ti parchezi masina in mod civilizat, asa cum se intimpla deja in marile orase ale tarii. Probleme se vor ivi in trafic in momentul in care severinenii vor realiza ca nu vor avea cu ce sa-si plateasca parcarea.

„Si asa, parca le-a luat cineva mintile, ca nu am vazut atitea sensuri unice in viata mea. Nu stiu cum se iau hotaririle astea, platim si noi niste taxe la primarie, dar nu sintem intrebati niciodata. Cine o avea interes sa vina si cu aparate de taxat, ca e vai de mama noastra“, a spus Romulus Ionascu, maistru militar din Drobeta Turnu Severin. Vina apartine si municipalitatii, care nu a reusit sa atraga in ultimii ani decit doua-trei firme de renume, si acelea din domeniul distributiei de carburant auto. Poate ca, daca ar fi luat exemplul oraselor in care au observat sistemele de parcare cu plata, reprezentantii municipalitatii severinene ar fi reusit sa ofere multiple facilitati pentru marile investitii, puterea economica sa creasca si abia apoi sa puna si tichia de margaritar, asupra unui oras mult prea sarac.

Strada Maresal Ion Antonescu se va numi Orly

De realizarea unei gropi ecologice in Drobeta Turnu Severin se tot vorbeste, inca de la sfirsitul anului trecut. In afara de citeva utilaje care au curatat locul de la intrarea in oras, nu s-a mai facut nimic. Viceprimarul Ilie Pisoi a anuntat, la inceputul acestei saptamini, ca proiectul ar putea fi realizat in colaborare cu firma italiana CAP. Ramine de vazut cind si cu ce fonduri. Tot o speranta, pentru reprezentantii primariei, este si inaugurarea tirgului comercial, pe 10 august. Aici ar urma sa fie adusi comerciantii care ocupa la fiecare sfirsit de saptamina un spatiu neadecvat, in care vind tot felul de produse. Tot din actiunea de „europenizare“ a municipiului Drobeta Turnu Severin face parte si schimbarea in scurt timp a denumirii strazii Maresal Ion Antonescu, in strada Orly, dupa numele orasului francez. Cele doua orase sint deja infratite, iar francezii au denumit una din strazile lor Severin.

„Avind in vedere discutiile care se poarta privind inlocuirea semnelor care amintesc de Ion Antonescu, credem ca aceasta schimbare este buna“, a spus viceprimarul Ilie Pisoi. In sprijinul edililor a venit si Ordonanta de Urgenta nr. 31/2002, care interzice ca numele persoanelor „vinovate de savirsirea unor infractiuni contra pacii si omenirii“ sa fie acordate sau mentinute pentru strazi, bulevarde, scuaruri, piete, parcuri sau alte locuri publice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS