6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024

Raspundem cititorilor

Licenta de taximetrie

Sorin Butucel, din cartierul Brazda lui Novac, Craiova, doreste sa stie care sint actele necesare pentru obtinerea licentei de taximetrie.

GdS: Pentru a efectua activitatea de taximetrie, aveti nevoie de doua licente: una pentru conducatorul auto si una pentru autovehicul. Actele de care aveti nevoie sint afisate la Centrul de informare a cetateanului de pe str. Aman, in apropierea Bibliotecii Judetene Craiova.

Impozitul pe cladiri

Mihai Ilie, din Craiova, str. Unirii, nr. 175, ne-a solicitat o informatie referitoare la impozitul pe cladiri. Desi din scrisoarea trimisa la redactie nu reiese clar ce anume ati platit in fiecare an – impozitul sau rata pentru imobil – raspunsul este urmatorul.

GdS: Din momentul in care ati devenit proprietar, va revine obligatia de a achita impozitul pe cladiri, indiferent de modul in care ati achizitionat imobilul, intr-o singura transa sau in mai multe.

(E.L.)

Concurs GdS

Marin Purcaru din comuna Negoi-Dolj doreste sa stie cind trebuie trimise chitantele de achitare a abonamentului la GdS pentru a participa la concursul organizat de ziarul nostru.

GdS: Perioada in care puteti trimite chitantele care fac dovada achitarii abonamentului este de 1-15 ale fiecarei luni, pentru a participa la tragerea la sorti a lunii respective. (E.L.)Neintelegeri

Eusebiu Avram, din Craiova, str. Unirii, bloc 46, a apelat la GdS „ca ultima solutie“. Domnia sa a cistigat procesul cu vecinul sau Katta Sadek, care-l inunda constant de aproape doi ani. Desi este definitiva si irevocabila, sentinta nu este aplicata, crede Eusebiu Avram, din cauza vacantei judecatoresti.

GdS: Vacanta judecatoreasca nu are legatura cu activitatea executorului judecatoresc pe care l-ati contactat si care intirzie aplicarea sentintei. Va sfatuim sa luati din nou legatura cu Domnia sa, pentru ca este cel mai in masura sa va elucideze neintelegerile. (E.L.)Convocarea Adunarii Generale o pot cere

si locatarii

Constantin Bungeteanu, din Craiova ne scrie ca este nemultumit de actuala conducere a Asociatiei de locatari nr.18 Craiovita Noua: „ La Adunarea Generala din decembrie s-a stabilit ca pina in aprilie 2002 sa se faca demersurile necesare pentru transformarea asociatiei de locatari in Asociatie de proprietari, dupa care urma sa se convoace Adunarea Generala.

Nici pina astazi nu a fost convocata Adunarea Generala de teama ca actuala conducere a asociatiei sa nu fie schimbata. Oare ce putem face noi, locatarii, cui ne putem adresa? Serviciul de control al Primariei Craiova a gasit numeroase nereguli la Asociatia nr. 18 si faptul ca administratorul ar fi cercetat penal. Va rog sa ne spuneti dumneavoastra care este realitatea“.

GdS: Domnule Constantin Bungeteanu, prin lege, conducerea asociatiei are obligatia sa convoace Adunarea Generala cel putin o data pe an. Convocarea se face fie la initiativa comitetului executiv, fie la initiativa a 20% dintre locatarii asociatiei dupa ce au fost indeplinite formalitatile necesare.

De asemenea, Legea 234/2002 prevede ca asociatiile infiintate in baza Decretului 387/1977 sa se reorganizeze in Asociatii de proprietari, in conformitate cu prevederile Legii locuintelor 114/1991. Din pacate, normele de aplicare a Legii 234/2002 vor aparea dupa 30 septembrie. Pina atunci insa nu exista cadru legal pentru ca acela care refuza reorganizarea sa fie sanctionat.

Cu privire la rezultatul controlului efectuat de serviciul de specialitate al Primariei Craiova, va putem spune ca la Asociatia nr.18 Craiovita Noua intr-adevar au fost descoperite numeroase nereguli. Cazul este deja in atentia politiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS